De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

crêpes met limoncello, bruine suiker en boter

Estée's favoriet: crêpes met limoncello, bruine suiker en boter. Een lekker nagerecht om een gezellig diner mee af te sluiten!

Pannenkoeken met limoncello, bruine suiker en boter

Een recept van

Estée Strooker

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Crêpebeslag

Doe de twee soorten meel samen met het zout in een kom. Roer de eieren, gesmolten boter en olie erdoor. Voeg scheutje voor scheutje de melk toe en roer tot een glad beslag. Laat het beslag even rusten.

Crêpe bakken

Verwarm de crêpepan met een klein klontje boter en zorg dat de pan goed is ingevet. Vul de pan met het beslag en zorg dat het verdeeld is tot een dunne pannenkoek. Bak de crêpes circa een minuut aan iedere kant op hoog vuur. Bak alle pannenkoeken tot het beslag op is.

Siroop

Rasp de schil van de citroenen en pers ze uit. Meng sap, rasp en limoncello door elkaar. Verwarm de boter in een koekenpan. Voeg de honing en 3 eetlepels bruine suiker toe. Laat karamelliseren in de boter en blus af met het citroenmengsel. Laat inkoken tot een siroop.

Serveren

Vouw de crêpes dubbel en nog eens dubbel tot flapjes. Leg de crêpes in de pan en warm ze op in de siroop. Serveer de crêpes met wat extra bruine suiker voor dat lekkere geknisper tussen je tanden.

Kijk vanaf 2 juli elke werkdag om 19:00 naar Favourites By! Wat zijn de favoriete gerechten en recepten van onze 24Kitchen chefs en bekende Nederlanders? In dit programma komen we het te weten.

Niet alleen demonstreren ze het gerecht, ook vertellen ze ons waarom ze juist voor dit recept hebben gekozen. Van een zelfgemaakte frikandel tot een super gezonde smoothie, van Lange Frans tot Olcay Gulsen: alles en iedereen komt voorbij in Favourites By.

Favourites By is vanaf 2 juli elke werkdag om 19:00 te zien bij 24Kitchen. 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker