Crêpes met limoncello, bruine suiker en boter

23
Gemiddeld

Bereidingswijze

1 uur totale tijd

Crêpebeslag

Doe de twee soorten meel samen met het zout in een kom. Roer de eieren, gesmolten boter en olie erdoor. Voeg scheutje voor scheutje de melk toe en roer tot een glad beslag. Laat het beslag even rusten.

Crêpe bakken

Verwarm de crêpepan met een klein klontje boter en zorg dat de pan goed is ingevet. Vul de pan met het beslag en zorg dat het verdeeld is tot een dunne pannenkoek. Bak de crêpes circa een minuut aan iedere kant op hoog vuur. Bak alle pannenkoeken tot het beslag op is.

Siroop

Rasp de schil van de citroenen en pers ze uit. Meng sap, rasp en limoncello door elkaar. Verwarm de boter in een koekenpan. Voeg de honing en 3 eetlepels bruine suiker toe. Laat karamelliseren in de boter en blus af met het citroenmengsel. Laat inkoken tot een siroop.

Serveren

Vouw de crêpes dubbel en nog eens dubbel tot flapjes. Leg de crêpes in de pan en warm ze op in de siroop. Serveer de crêpes met wat extra bruine suiker voor dat lekkere geknisper tussen je tanden.

Ingredienten

4
Personen

Beslag

  • 200 g bloem
  • 100 g boekweitmeel
  • 1 snuf zout
  • 3 eieren
  • 20 g gesmolten boter (+ extra om in te vetten)
  • 20 ml zonnebloemolie
  • 600 ml melk

Siroop

  • 2 citroenen
  • 70 ml limoncello
  • 30 g roomboter
  • 4 el honing
  • 5 el bruine suiker
Geef je waardering
23