Chocoladekrullen
Hak de chocolade. Smelt de chocolade au bain-marie. Verwarm de aluminiumplaatjes in de oven tot circa 50 °C. Verdeel de gesmolten chocolade over beiden plaatjes en strijk het dun uit met een kwast. Zet de plaatjes met chocolade tenminste 1 uur in de diepvries of in de koelkast.
Taart
Stap 1:
Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet een taart- of springvorm met losse bodem in met boter.
Stap 2:
Hak de chocolade en smelt deze au bain-marie. Snijd de boter in blokjes en roer door de chocolade totdat het volledig gesmolten is. Haal hierna de kom met chocolade weg van de hitte.
Stap 3:
Scheid de eieren. Klop in een kom de eidooiers met de helft van de suiker luchtig. Klop in de mixer de eiwitten met de rest van de suiker tot zachte pieken.
Stap 4:
Meng eerst het eidooiermengsel door de chocolade en meng daarna het eiwtischuim erdoorheen. Zeef als laatst de bloem door het beslag en meng door. Giet het beslag in de bakvorm en bak de taart circa 20 minuten in de oven. Laat de taart volledig afkoelen.
Glazuur
Breng de slagroom met suiker aan de kook. Hak de chocolade. Giet de hete slagroom op de chocolade en wacht even tot de chocolade gaat smelten. Roer rustig door en voeg daarna de boter toe. Roer door totdat het glazuur glad en glanzend is. Giet het glazuur over de bovenkant van de taart en verdeel gelijkmatig.
Afwerking
Stap 1:
Haal de plaatjes met chocolade uit de diepvries. Laat de chocolade even op kamertemperatuur komen. De chocolade wordt hierdoor plooibaar.
Stap 2:
Steek met een plamuurmes steeds een reep van de chocolade los en rol deze strook zo snel mogelijk op. Leg het chocoladerolletje op z’n kant in het midden van de taart. Het glazuur zorg ervoor dat het vast blijft zitten. Maak nog meer krullen en werk vanuit het midden van de taart geleidelijk naar buiten zodat het als een soort roos uit komt te zien.
Stap 3:
Laat de taart eerst even in de koelkast opstijven voordat je het aansnijdt. Gebruik een warm mes om de taart in mooie punten te snijden.
1 reactie