Iets te vieren? Dan is deze crèmige chocoladetaart de perfecte taart. Niet alleen omdat-ie er oogverblindend uitziet maar ook omdat het erg makkelijk is om te maken. 

Rudolph van Veen

Ingredienten

8
Personen

Chocoladekrullen

  • 150 g pure chocolade

Taart

  • 200 g pure chocolade
  • 200 g boter
  • 200 g suiker
  • 5 eieren
  • 60 g bloem

Glazuur

  • 100 ml slagroom
  • 40 g suiker
  • 85 g pure chocolade
  • 15 g boter

Extra nodig

  • 2 geanodiseerd aluminium of rvs plaatjes van 30 x 40 cm
  • spring- of taartvorm met losse bodem
  • mixer

Bereidingswijze

Totale tijd: 1 uur en 45 minuten

Chocoladekrullen 
Hak de chocolade. Smelt de chocolade au bain-marie. Verwarm de aluminiumplaatjes in de oven tot circa 50 °C. Verdeel de gesmolten chocolade over beiden plaatjes en strijk het dun uit met een kwast. Zet de plaatjes met chocolade tenminste 1 uur in de diepvries of in de koelkast. 

Taart 

Stap 1: 
Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet een taart- of springvorm met losse bodem in met boter.  

Stap 2: 
Hak de chocolade en smelt deze au bain-marie. Snijd de boter in blokjes en roer door de chocolade totdat het volledig gesmolten is. Haal hierna de kom met chocolade weg van de hitte. 

Stap 3: 
Scheid de eieren. Klop in een kom de eidooiers met de helft van de suiker luchtig. Klop in de mixer de eiwitten met de rest van de suiker tot zachte pieken. 

Stap 4: 
Meng eerst het eidooiermengsel door de chocolade en meng daarna het eiwtischuim erdoorheen. Zeef als laatst de bloem door het beslag en meng door. Giet het beslag in de bakvorm en bak de taart circa 20 minuten in de oven. Laat de taart volledig afkoelen. 

Glazuur 
Breng de slagroom met suiker aan de kook. Hak de chocolade. Giet de hete slagroom op de chocolade en wacht even tot de chocolade gaat smelten. Roer rustig door en voeg daarna de boter toe. Roer door totdat het glazuur glad en glanzend is. Giet het glazuur over de bovenkant van de taart en verdeel gelijkmatig. 

Afwerking 

Stap 1: 
Haal de plaatjes met chocolade uit de diepvries. Laat de chocolade even op kamertemperatuur komen. De chocolade wordt hierdoor plooibaar. 

Stap 2: 
Steek met een plamuurmes steeds een reep van de chocolade los en rol deze strook zo snel mogelijk op. Leg het chocoladerolletje op z’n kant in het midden van de taart. Het glazuur zorg ervoor dat het vast blijft zitten. Maak nog meer krullen en werk vanuit het midden van de taart geleidelijk naar buiten zodat het als een soort roos uit komt te zien. 

Stap 3: 
Laat de taart eerst even in de koelkast opstijven voordat je het aansnijdt. Gebruik een warm mes om de taart in mooie punten te snijden.

 

 

 

Geef je waardering

89
Cremige Chocoladetaar
Cremige Chocoladetaart