De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

crème caramel met kardamom

Deze crème caramel maak je makkelijker dan je denkt. Met het recept van Miljuschka zet je het binnen een handomdraai op tafel.

185 min kooktijd
Snel met Mil kerst Crème caramel met kardamom

Een recept van

Miljuschka Witzenhausen

miljuschka witzenhausen aan de kust

Crème caramel is een makkelijk dessert dat een perfecte afsluiter is van je kerstdiner. Mijn recept is een verrukkelijke twist op de klassieker.

Check hier nog meer van mijn makkelijke kerstrecepten 

Bereidingswijze

Stappenplan

  1. Verwarm de suiker met 2 el water in een steelpan met dikke bodem op laag vuur. Verhoog het vuur tot middelhoog wanneer de suiker gaat smelten. Laat 5 minuten borrelen tot de karamel iets verkleurd. Verdeel dan over de ramekins.  

    Let op! Je mag de karamel beslist niet roeren. Moeite met karamel? 24Kitchen-chef Rudolph van Veen deelt al zijn tips en tricks.  

  2. Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Meng de melk, slagroom, kardemom, vanillestokje en het merg met elkaar in een kleine pan. Breng tegen de kook aan en laat 5 minuten zachtjes trekken. Zet het vuur uit. 

  3. Klop de eidooiers, eieren, kristalsuiker en zout met een garde los. Haal het vanillestokje uit de pan en giet het warme kardemom-roommengsel langzaam in een dun straaltje bij het eimengsel. Giet door een fijne zeef terug in een schone maatbeker en schep eventueel schuim van de bovenkant. 

  4. Verwarm de oven voor tot 140°C. Verdeel het ei-roommengsel over de afgekoelde karamel in de ramekins. Zet in een grote ovenschaal. Giet kokend water in de schaal zodat de schaaltjes 3⁄4 onder water staan. Bak 45-50 minuten in het midden van de oven totdat het mengsel net gestold is. Haal uit de oven en laat afkoelen tot kamertemperatuur. Zet in de koelkast en laat minimaal 2 uur opstijven. 

  5. Dompel de ramekins voor 5-10 seconden in heet water. Snijd de zijkanten voorzichtig los en stort voorzichtig uit op een bordje om de crème caramel te serveren. 

Deze kerst helpt Miljuschka je een handje bij het kerstdiner! In de kersteditie van "Snel met Miljuschka" maakt Miljuschka de mooiste, lekkerste, snelste en makkelijkste kerstgerechten. Zodat jij inspiratie op kunt doen voor komende kerst.

Snel met MIljuschka Kerst

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker