Verwarm de oven voor op 200 ºC.
Bestrijk de bakplaat met olijfolie en verdeel de kippendijen erover. Ris de tijm en rozemarijn. Bestrooi de kippendijen met een beetje zout, versgemalen peper, oregano tijm en rozemarijn. Dek de bakplaat af met aluminiumfolie en bak de kip in circa 15 minuten gaar in de oven. Snijd het kippendijenvlees fijn.
Crème van courgette
Schil en snijd de bospenen in plakjes. Pel en snipper de ui. Snijd de bleekselderij fijn.
Verhit een scheut olie in een (soep)pan en bak de gesneden groente circa 5 minuten. Halveer de courgette en snijd de courgette fijn. Voeg de courgette toe aan de pan met groente, blus af met de witte wijn en laat circa 2 minuten pruttelen. Voeg de bouillon en de gepelde tomaten toe en laat nog circa 10 minuten koken.
Pureer de soep met de staafmixer. Schenk de room erbij en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
Snijd de bieslook fijn.
Vermicelli
Kook de vermicelli gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking. Giet af en laat uitwasemen.
Serveren
Verdeel de kip en de vermicelli over diepe borden. Schenk de soep erover en garneer met de bieslook.
0 reacties