Crema di zucchine con cosce di pollo(creme van courgette met tomaat en kippendijen)

28
Makkelijk
Crema di zucchine con cosce di pollo(creme van courgette met tomaat en kippendijen)

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd
Kippendijen
Verwarm de oven voor op 200 ºC.
Bestrijk de bakplaat met olijfolie en verdeel de kippendijen erover. Ris de tijm en rozemarijn. Bestrooi de kippendijen met een beetje zout, versgemalen peper, oregano tijm en rozemarijn. Dek de bakplaat af met aluminiumfolie en bak de kip in circa 15 minuten gaar in de oven. Snijd het kippendijenvlees fijn.

Crème van courgette
Schil en snijd de bospenen in plakjes. Pel en snipper de ui. Snijd de bleekselderij fijn.
Verhit een scheut olie in een (soep)pan en bak de gesneden groente circa 5 minuten. Halveer de courgette en snijd de courgette fijn. Voeg de courgette toe aan de pan met groente, blus af met de witte wijn en laat circa 2 minuten pruttelen. Voeg de bouillon en de gepelde tomaten toe en laat nog circa 10 minuten koken.
Pureer de soep met de staafmixer. Schenk de room erbij en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
Snijd de bieslook fijn.

Vermicelli
Kook de vermicelli gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking. Giet af en laat uitwasemen.

Serveren
Verdeel de kip en de vermicelli over diepe borden. Schenk de soep erover en garneer met de bieslook.

Ingredienten

4
Personen

Kippendijen

  • olijfolie
  • 400 g kippendijen zonder bot
  • 1 takje tijm
  • 1 takje oregano
  • 0.5 tl oregano

Crème van courgette

  • 4 bospeentjes
  • 1 ui
  • 2 stengels bleekselderij
  • olijfolie
  • 2 courgettes
  • 0.5 glas witte wijn
  • 500 ml kippenbouillon
  • 1 blik gepelde tomaten
  • 100 ml room
  • 0.5 bosje bieslook

Vermicelli

  • 200 g vermicelli

Extra nodig

  • bakplaat
  • aluminiumfolie
  • staafmixer
Crema di zucchine con cosce di pollo(creme van courgette met tomaat en kippendijen)
Geef je waardering
28