Courgettetorentjes met zalmtartaar

9
Gemiddeld

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Courgette
Verwarm een grillpan voor. Pel de knoflook en pers de knoflook uit boven de olie. Snijd de courgette in plakjes van circa 1 centimeter en bestrijk ze met knoflookolie. Gril de plakjes courgette circa 1 minuut aan elke kant. Breng ze op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Zalmtartaar
Snijd de zalm in kleine blokjes. Pel en snipper de sjalot. Pluk en snijd de munt fijn. Meng dit allemaal met de zalm en breng op smaak met de olijfolie, rasp van een sinaasappel en een beetje zout en versgemalen peper.

Kruidenroomkaas
Roer de roomkaas los met het sap van de geraspte sinaasappel. Snijd de bieslook in kleine ringetjes en roer de bieslook door de roomkaas. Breng de roomkaas op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Torentjes
Leg een plak courgette voor je neer en schep er een lepel roomkaas en een lepel zalmtartaar op. Leg hierop weer een plak courgette, roomkaas en een lepel zalmtartaar. Leg er nog een plak courgette op en schenk er een klein beetje olijfolie over. Leg hierop wat frisée. Garneer met tuinkers.

Ingredienten

4
Personen

Courgettetorentjes

  • 1 teentje knoflook
  • 100 ml olijfolie
  • 2 courgettes
  • 150 g roomkaas
  • 10 takjes bieslook
  • 1 bakje tuinkers
  • 1 krop frisée

Zalmtartaar

  • 300 g rauwe zalm
  • 1 sjalot
  • 1 takje munt
  • 2 el olijfolie
  • 1 sinaasappel

Extra nodig

  • rasp
  • grillpan
  • knoflookpers
  • kwastje
Geef je waardering
9