Coupe Champagne Royale

12
Gemiddeld

Bereidingswijze

20 minuten kooktijd
200 minuten totale tijd
Champagneparfait
Kook een siroop van suiker en water. Klop de eidooiers in de mixer luchtig en schuimig, giet de kokende siroop erbij en klop koud. Klop de room met de suiker stijf. Spatel de slagroom door het eidooiermengsel en meng de champagne en de amarena kersen erdoor. Verdeel de parfait over de glazen en vries de glazen minimaal 3 uur in.

Chocoladegarnering
Vries de tegel minimaal 3 uur van te voren in. Smelt de chocolade au bain-marie en schep in een cornetje. Spuit banen chocolade op de bevroren tegel (deze stolt direct omdat de tegel bevroren is). Haal er direct een paletmes onderdoor en buig de chocolade in de gewenste vorm. Bewaar de chocoladegarnering in de vriezer tot de Coupe Champagne Royale geserveerd wordt.

Kersen
Ontpit en halveer de kersen. Pluk en hak de dragon en meng door de kersen.

Slagroom
Klop de room met de suiker stijf en schep in een spuitzak met een gekartelde spuitmond.

Coupe Champagne Royale
Bouw de parfait op vlak voor dat je gaat serveren. Verdeel de kersen over de champagneparfait. Spuit er toefjes slagroom op en steek de chocoladeversieringen erin.

Thema: mooiste taarten

Ingredienten

4
Personen

Champagneparfait

  • 50 g suiker
  • 15 g water
  • 3 eidooiers
  • 50 ml champagne
  • 350 ml room
  • 35 g suiker
  • 2 el amarenen kersen

Chocoladegarnering

  • 100 g witte chocolade

Kersen

  • 100 g kersen
  • 3 takjes dragon

Slagroom

  • 200 ml room
  • 1 el suiker

Extra nodig

  • mixer
  • 4 coupes
  • bakpapier
  • marmeren of granieten tegel
  • spuitzak met gekartelde spuitmond
Geef je waardering
12