Verwarm de melk tot handwarm en los de gist en de helft van de suiker erin op. Meng de twee soorten bloem en maak er een kuiltje in. Strooi het zout over de rand. Meng in het kuiltje de lauwe melk en het ei. Voeg beetje bij beetje de bloem toe en kneed tot een soepel deeg. Druk het deeg plat, leg in een met bloem bestoven kom, dek af met plasticfolie en laat circa 1 uur rijzen.
Verwarm de olie om in te frituren voor tot circa 160 ºC. Snijd de broccio kaas in blokjes. Rol het deeg tot een slang en snijd in 26 plakjes. Vul de plakjes met de kaasblokjes en rol de plakjes tot bolletjes. Maak het deeg goed dicht zodat de kaas er niet uit kan lopen tijdens het frituren. Frituur de kaasbeignets in circa 5 minuten goudbruin en gaar. Laat uitlekken op keukenpapier en rol door de resterende suiker. Serveer warm.
60 min voorbereidingstijd
20 min (voor)bereidingstijd
Met een account kan je dit recept beoordelen. Log in of maak een account aan.
2 reacties
Dit zal kunnen bij een goede fromagerie.
Groeten,
Team-24Kitchen