Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Verwarm de melk en voeg het vanillemerg toe. Los de gist en de suiker op in de lauwe melk. Maak een kuiltje in de bloem. Strooi het zout over de rand. Meng in het kuiltje het melk-gistmengsel, boter en het ei. Voeg beetje bij beetje de bloem toe en kneed tot een soepel deeg. Bestuif een kom met een beetje bloem, leg het deeg in de kom en dek af met plasticfolie. Laat het deeg in de koelkast circa 15 minuten rusten.
Vulling
Roer de boter luchtig. Meng de kokosrasp en de suiker erdoor. Rol het deeg uit tot een rechthoekige plak van 40x30 centimeter met een dikte van 1 centimeter. Smeer de vulling gelijkmatig over de deegplak. Rol de plak op en snijd de rol in plakken van circa 6 centimeter dik. Zet de plakken met de spiraalkant naar boven in een ingevette bakvorm. Laat het deeg, afgedekt met plasticfolie, circa 30 minuten rijzen. Verwarm de oven voor op 180 ÂșC. Bak de Cocorolls in circa 25 minuten goudbruin en krokant.
Kokos-vanillesaus
Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Houd een klein scheutje kokosmelk achter en breng de rest samen met de slagroom en de helft van de suiker aan de kook. aan de kook. Roer de eidooiers glad met het achtergehouden scheutje kokosmelk, resterende suiker en het vanillemerg. Giet een gedeelte van de kokende room op de eidooiers en meng goed door. Giet de saus terug in de pan en gaar de saus, al roerende zonder te koken, met een spatel tot vladikte. Serveer de kokosvanillesaus bij de Cocorolls.
0 reacties