De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

Cocorolls

100 MIN
Cocorolls
Rudolph van Veen

Bereidingswijze

Deeg
Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Verwarm de melk en voeg het vanillemerg toe. Los de gist en de suiker op in de lauwe melk. Maak een kuiltje in de bloem. Strooi het zout over de rand. Meng in het kuiltje het melk-gistmengsel, boter en het ei. Voeg beetje bij beetje de bloem toe en kneed tot een soepel deeg. Bestuif een kom met een beetje bloem, leg het deeg in de kom en dek af met plasticfolie. Laat het deeg in de koelkast circa 15 minuten rusten.

Vulling
Roer de boter luchtig. Meng de kokosrasp en de suiker erdoor. Rol het deeg uit tot een rechthoekige plak van 40x30 centimeter met een dikte van 1 centimeter. Smeer de vulling gelijkmatig over de deegplak. Rol de plak op en snijd de rol in plakken van circa 6 centimeter dik. Zet de plakken met de spiraalkant naar boven in een ingevette bakvorm. Laat het deeg, afgedekt met plasticfolie, circa 30 minuten rijzen. Verwarm de oven voor op 180 ºC. Bak de Cocorolls in circa 25 minuten goudbruin en krokant.

Kokos-vanillesaus
Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Houd een klein scheutje kokosmelk achter en breng de rest samen met de slagroom en de helft van de suiker aan de kook. aan de kook. Roer de eidooiers glad met het achtergehouden scheutje kokosmelk, resterende suiker en het vanillemerg. Giet een gedeelte van de kokende room op de eidooiers en meng goed door. Giet de saus terug in de pan en gaar de saus, al roerende zonder te koken, met een spatel tot vladikte. Serveer de kokosvanillesaus bij de Cocorolls.

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!



Bekijk hier alle recepten uit Rudolph's Bakery.
 


 

Nog meer shows van Rudolph:

 

Rudolph's Bakery VIPs

"Met zijn tweeën bakken is altijd gezelliger", zegt Rudolph regelmatig. Daarom bakt Rudolph met een bekende gast in Rudolph's Bakery VIPs.

Rudolph's Bakery Specials

Zoek jij nog een heerlijke taart of gebakje voor een bijzondere gelegenheid zoals bijvoorbeeld voor Moederdag? Van Rudolph's Bakery Specials krijg je veel inspiratie!

Rudolph's Little Bakery

Samen bakken is leuker dan alleen! Zeker als je iets bijzonders maakt met een speciale reden. In Rudolph’s Little Bakery komen jonge bakfanaten langs om samen met Rudolph van Veen een taart voor iemand te maken. Dat is leuk en leerzaam en natuurlijk hoort ook stiekem snoepen erbij… Bekijk hier alle recepten uit het programma.

Rudolph's Bakfavorieten

Rudolph deelt de lekkerste bakrecepten in het programma Rudolph’s Bakfavorieten. Elke dag staat er een nieuw bakthema voor je klaar en elke aflevering bevat recepten, zodat jij thuis aan de slag kunt. Er komen lekkere ontbijtjes en American style baksels voorbij!

Rudolph's Bakery

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker