Cochinita Pibil en pico de gallo

10
Gemiddeld

Bereidingswijze

180 minuten totale tijd

Cochinita Pibil

  • Halveer en pers het sap uit de limoenen. Pel de knoflook. Mix het limoensap met de achiote pasta, sinaasappelsap, grapefruitsap komijnpoeder, paprikapoeder, korianderzaad, knoflook, zout en peper in een blender tot een  gladde saus.
  • Snijd het varkensvlees in grote stukken. Verhit een scheutolie in de pan en bak het vlees om en om in circa 2 minuten.
  • Rooster de bananenbladeren circa 20 seconden boven het vuur.
  • Verdeel het gebakken vlees op de bananenbladeren in een ovenschaal, verdeel de marinade erover en vouw het bananenblad dicht. Laat het vlees een nacht in de koelkast marineren.
  • Verwarm de oven voor op 160˚C. Dek de ovenschaal af met aluminiumfolie. Gaar het vlees in de saus circa 3 uur tot het vlees uit elkaar valt.

Pico de Gallo

  • Pel en snipper de ui.
  • Snijd de tomaat in kleine blokjes.
  • Hak de chilipeper.
  • Pluk en hak de koriander
  • Meng de ui, tomaat, chilipeper en koriander. Halveer de limoen en knijp het sap eruit boven de tomaten.
  • Breng de pico de Gallo op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Ingredienten

6
Porties

Cochinita Pibil

  • 3 limoenen
  • 5 tenen knofllook
  • 100 g achiote pasta
  • 300 ml sinaasappelsap
  • grapefruitsap
  • 2 el komijnpoeder
  • 2 el gerookte paprikapoeder
  • 1 el gemalen korianderzaad
  • zout en peper
  • scheutje zonnebloemolie
  • 1 k varkensschouder zonder bot
  • 2 bananenbladeren

Pico de Gallo

  • 4 tomaten
  • 1 rode ui
  • 0.5 bosje koriander
  • 0.5 chilipeper
  • 1 limoen
  • zout
  • maïstaco’s

Extra nodig

  • vijzel
  • blender
  • ovenschaal
  • aluminiumfolie
Geef je waardering
10