De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Cochinita Pibil en pico de gallo

180 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Cochinita Pibil en pico de gallo

Bereidingswijze

Cochinita Pibil

  • Halveer en pers het sap uit de limoenen. Pel de knoflook. Mix het limoensap met de achiote pasta, sinaasappelsap, grapefruitsap komijnpoeder, paprikapoeder, korianderzaad, knoflook, zout en peper in een blender tot een  gladde saus.
  • Snijd het varkensvlees in grote stukken. Verhit een scheutolie in de pan en bak het vlees om en om in circa 2 minuten.
  • Rooster de bananenbladeren circa 20 seconden boven het vuur.
  • Verdeel het gebakken vlees op de bananenbladeren in een ovenschaal, verdeel de marinade erover en vouw het bananenblad dicht. Laat het vlees een nacht in de koelkast marineren.
  • Verwarm de oven voor op 160˚C. Dek de ovenschaal af met aluminiumfolie. Gaar het vlees in de saus circa 3 uur tot het vlees uit elkaar valt.

Pico de Gallo

  • Pel en snipper de ui.
  • Snijd de tomaat in kleine blokjes.
  • Hak de chilipeper.
  • Pluk en hak de koriander
  • Meng de ui, tomaat, chilipeper en koriander. Halveer de limoen en knijp het sap eruit boven de tomaten.
  • Breng de pico de Gallo op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

De 24Kitchen Food Truck Challenge is terug! In de zomer van 2018 kijk je naar het derde en nieuwste seizoen, met gloednieuwe teams, locaties én nog veel meer lekkere gerechten in seizoen 1 en 2. 

Miniatuurvoorbeeld

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.