Citruscrumble met crème van citroen

7
Gemiddeld

Bereidingswijze

45 minuten totale tijd

Gekonfijte citroen
Hak de citroengras in stukken. Breng het water met de suiker, rum, citroengras en munt aan de kook.
Snijd partjes uit de citroen. Voeg de partjes toe aan het hete suikerwater, laat afkoelen en laat de citroenen circa 12 uur konfijten.
Schenk dit mengsel door een zeef. Houd de citroenen en siroop apart voor de afwerking.

Crème van citroen
Splits de eieren.
Klop het eiwit luchtig in een vetvrije kom (je kunt hiervoor het sap van een citroen gebruiken).
Meng de dooiers met de suiker en klop tot een luchtige massa. Voeg hier de rasp en sap van de citroen aan toe en meng de mascarpone erdoor. Spatel vervolgens rustig de eiwitten erdoor en schep in cocktailglazen. Laat circa 2 uur in de koelkast opstijven

Crumble
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Meng alle ingrediënten en de rasp van een sinaasappel met de hand of in een keukenmachine en verdeel in rotsjes over de bakplaat. Bak in circa 20 minuten goudbruin in de oven. Laat de crumble in circa 5 minuten afkoelen en uitharden.

Serveren
Haal de cocktailglazen uit de koelkast en verdeel de gekonfijte citroen en crumble over de glazen. Snijd de granaatappel doormidden en verdeel de pitten erover. Garneer met een takje munt.

Let op
Als je rauwe eieren in een gerecht gebruikt, zorg er dan voor dat ze hartstikke vers zijn. Zwangere vrouwen, kleine kinderen en bejaarden kunnen beter geen gerechten waar rauw ei in zit eten.

 

Ingredienten

4
Personen

Gekonfijte citroen

  • 1 stengel citroengras
  • 250 g water
  • 500 g rietsuiker
  • 100 ml rum
  • 2 takjes munt
  • 4 citroenen

Crème van citroen

  • 3 eieren
  • 100 g suiker
  • 1 citroen
  • 250 g mascarpone

Crumble

  • 45 g bloem
  • 50 g boter
  • 50 g kristalsuiker
  • 45 g amandelpoeder
  • 30 g geschaafde amandelen
  • 1 sinaasappel

Garneren

  • 1 granaatappel
  • 4 takjes munt

Extra nodig

  • 4 cocktailglazen
  • zesteur
  • keukenmachine
Geef je waardering
7