De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

citroencake met geflambeerde appel

Deze citroencake met geflambeerde appel en crème fraiche is écht geweldig: probeer 'm eens uit.

80 min voorbereidingstijd
20 min kooktijd
Citroencake met geflambeerde appel

Een recept van

Hugo Kennis

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 160˚C.

2. Mix in de keukenmachine of met een mixer de boter met de suiker tot een romig mengsel.

3. Mix één voor één de eieren en erdoor. Voeg het zout toe. Snijd het vanillestokje overlangs open, schraap het merg eruit en voeg bij het beslag. Rasp de citroenschil erboven, voeg een scheut citroensap toe en mix door het beslag.

4. Zeef de bloem met het bakpoeder, voeg in delen toe en meng tot een glad beslag.

5. Vet de cakevorm in met boter en leg een stukje bakpapier op de bodem. Doe het beslag in de vorm. Bak de cake in 75-90 minuten gaar.

6. Laat de cake iets afkoelen, snijd evt. de randen los van de vorm en stort de cake. En laat afkoelen.

7. Meng in een kommetje de crème fraîche met de poedersuiker en citroensap naar smaak.

8. Schil en snijd de appels in plakjes.

9. Verhit de boter in een koekenpan en bak de appel. Voeg suiker en kaneel erbij en bak tot de suiker begint te karameliseren.

10.Voeg een scheut cognac toe en flambeer.

11.Snijd 4 plakken van de cake. Serveer op borden met de geflambeerde appels en een lepel crème fraîche. Maak af met blaadjes munt.

Wil je álle Wat Eten We Vandaag?-recepten en video's bekijken? Ga dan snel naar Wat Eten We Vandaag?

‘Wat Eten We Vandaag?’ Hiermee wordt het voor iedereen een peulenschil om elke dag een lekkere, gezonde en gevarieerde maaltijd op tafel te zetten. Gebaseerd op jullie wensen en voorkeuren bieden we 365 dagen per jaar een nieuw recept op alle platformen: op tv, online en social media.

Miniatuur

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker