De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

stroopwafel-cheesecake met witte chocolade

De meest populaire koek van ons kikkerlandje, alleen dan verwerkt in een heerlijke cheesecake.

Stroopwafel-cheesecake met witte chocolade

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

De meest populaire koek van ons kikkerlandje, alleen dan verwerkt in een heerlijke cheesecake.

Bereidingswijze

Stap 1: koekjesbodem 
Smelt de boter. Maal de koekjes of koekkruimels fijn in de keukenmachine en roer de gesmolten boter erdoor. Verdeel het mengsel over de bakvorm en druk de bodem stevig aan. Zet de vorm afgedekt in de koelkast. 

Stap 2: karamelsaus 
Voeg de suiker en het water toe aan een steelpannetje en verwarm het op middelhoog vuur tot de kristalsuiker volledig is opgelost en bruin van kleur is. Dit duurt circa 12-15 minuten. Zet het vuur lager en giet de slagroom al roerend toe. Blijf roeren tot het mooi glad is. Voeg van het vuur af de boter toe en blijf roeren totdat deze door de karamelsaus is opgenomen.  

Stap 3: cheesecakevulling 
Smelt de witte chocolade au bain-marie en laat afkoelen. Klop de slagroom met de poedersuiker stijf. Meng de witte chocolade door de roomkaas. Voeg de slagroom toe aan de roomkaas en spatel dit door tot een gladde crème. Snijd de stroopwafels in stukjes en meng deze door de vulling. Haal de vorm uit de koelkast en verdeel de karamelsaus (houdt een beetje achter voor de garnering) over de bodem. Verdeel de roomkaasvulling erover en strijk de bovenkant mooi glad. Laat de cheesecake afgedekt circa 4 uur of een hele nacht in de koelkast opstijven. 

Stap 4: garnering 
Klop de slagroom stijf en schep in een spuitzak met een kartelmondje. Halveer de stroopwafeltjes. Garneer de cheesecake met toefjes slagroom, de achtergehouden karamelsaus en de stroopwafeltjes. Schaaf met een dunschiller de witte chocolade in krullen over de cheesecake. 

Benieuwd naar andere recepten uit Rudolph's Bakery: Jonge Bakkers? Bekijk ze hier allemaal >  BEKIJK

Rudolph van Veen heeft weer een nieuwe show; Rudolph’s Bakery: De Jonge Bakkers. Elke aflevering bezoekt een junior bakker de welbekende bakery om de kneepjes van het vak te leren van meesterpatissier Rudolph. 

Elke werkdag om 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's bakery: jonge bakkers

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker