Het zoete van de aardbei en het frisse van de citroen is een perfecte combinatie in deze taart. Lekker luchtig en ook erg feestelijk. Wat wil een mens  nog meer?

Miljuschka Witzenhausen

Ingredienten

6
Personen

Moscovisch beslag

  • 6 eieren
  • 175 g suiker
  • 90 g boter
  • 150 g bloem

Vulling

  • 4 blaadjes gelatine
  • 1 citroenen + 1 voor garnering
  • 125 ml slagroom
  • 75 g witte basterdsuiker
  • 250 ml kwark

Decoratie

  • 10 aardbeien (middelgroot)
  • poedersuiker

Extra nodig

  • 16 cm taartvorm
  • taartvorm van 14 cm
  • cake kraag (plasticfolie)

Bereidingswijze

Totale tijd: 1 uur

Moscovisch beslag

Stap 1: 

Verwarm de oven op 180 ºC . Splits de eieren en verwarm de eidooiers met de helft van de suiker au-bain-marie tot de suiker is opgelost. Klop daarna stevig in de keukenmachine. Klop daarna in een andere kom de eiwitten met de rest van de suiker tot stijve pieken. Spatel het eiwit voorzichtig door de eidooiers. 
 
Stap 3: 
Smelt de boter. Spatel de gesmolten boter samen met de bloem door het eimengsel. Vet de taartvorm in en giet het beslag erin. Bak in circa 30 min goudbruin en gaar. Laat de cake afkoelen en haal daarna uit de bakvorm. 

Vulling 

Stap 1: 
Week de gelatine in koud water. Rasp 1 citroen en pers het sap eruit. Verwarm het sap in een klein pannetje. Knijp de gelatine uit en voeg toe aan het citroensap. Laat iets afkoelen. 

Stap 2:  
Mix de slagroom lobbig en voeg beetje bij beetje de suiker toe. Voeg dan de citroensap met gelatine, citroenrasp en kwark toe en meng kort door. 

Opbouwen taart 

Stap 1: 
Bekleed de rand van de vorm van 14 cm met een cake kraag of bakpapier. Snijd de cake op maat zodat het in de vorm past. Snijd dan door de helft. Plaats de bovenkant van de taart op de bodem met de bolle kant naar boven.  

Stap 2: 
Snijd de aardbeien door de helft. En druk met de gesneden kant tegen de rand aan. Giet dan de vulling in de vorm. Bedek met de andere helft van de cake met de onderkant (niet aangesneden kant) naar boven. Laat voor 4 uur opstijven in de koelkast. Haal daarna uit de vorm en decoreer met poedersuiker en aardbeien. 

Geef je waardering

43
CITROEN MOUSSE TAART
CITROEN MOUSSE TAART