Het zoete van de aardbei en het frisse van de citroen is een perfecte combinatie in deze taart. Lekker luchtig en ook erg feestelijk. Wat wil een mens  nog meer?

Miljuschka Witzenhausen

Ingredienten

1
Personen

Moscovisch beslag

  • 6 eieren
  • 175 g suiker
  • 90 g boter
  • 150 g bloem

Vulling

  • 4 blaadjes gelatine
  • 1 citroenen + 1 voor garnering
  • 125 ml slagroom
  • 75 g witte basterdsuiker
  • 250 ml kwark

Decoratie

  • 10 aardbeien (middelgroot)
  • poedersuiker

Benodigdheden

  • taartvorm van 16 cm
  • taartvorm van 14 cm
  • cake kraag (van acetaat, anders plastic-folie of bakpapier)

Bereidingswijze

Totale tijd: 1 uur

Moscovisch beslag
1) Verwarm de oven voor op 180˚C.

2) Splits de eieren nu en doe de eidooiers in een hittebestendige kom die hitte goed geleid. Zet een kleine steelpan op waar de kom op past en niet in wegzakt. Doe hier een laagje water in en verwarm dit tegen de kook aan. Zet de eidooiers met de helft van de suiker op de steelpan en verwarm deze au bain-marie tot de suiker helemaal is opgelost. Giet het nu over in de keukenmachine en klop het op hoog tempo op. In een andere (vetvrije!) kom klop je ondertussen de eiwitten met de rest van de suiker tot stijve pieken. Gebruik een spatel om de eiwitten voorzichtig door de eidooiers te vouwen. Probeer het zo luchtig mogelijk te houden.

3) Doe nu de boter in een klein pannetje en smelt die op niet te hoog vuur. Laat iets afkoelen als eenmaal gesmolten. Gebruik nu een spatel om de gesmolten boter en de bloem door je eimengsel te vouwen. Bekleed je 16 cm taartvorm met wat bakpapier en giet het beslag erin. Bak het in de voorverwarmde oven in ongeveer 30 minuten gaar en goudbruin. Laat de cake helemaal afkoelen voor je hem uit de taartvorm verwijderd.

Vulling
1) Voor het maken van de vulling begin je met het weken van de gelatine in koud water. Rasp 1 citroen en pers het sap eruit. Verwarm het citroensap in een klein pannetje. Knijp de gelatine uit en los het op in het citroensap. Laat iets afkoelen.

2) Klop de slagroom mooi lobbig en voeg hieraan de suiker toe. Als laatste voeg je het citroensap-gelatine mengsel toe, de citroenrasp en de kwark en je mengt dit weer even goed door.

Opbouwen taart
1) Vet de 14 cm bakvorm goed in en bekleed met een stuk bakpapier. Zorg dat je een kraag van bakpapier om de rand hebt.

2) Snijd nu de al gebakken cake (16cm) op maat zodat deze in de 14 cm vorm past. Dat lijkt een beetje gek misschien maar hierdoor krijg je straks hele strakke randen. De taart snijd je horizontaal door de helft. De bovenkant van de taart zet je op de bodem van de 14 cm vorm. Bolle kant moet je naar boven doen.

3) Snijd de aardbeien doormidden en druk ze met de gesneden kant tegen de rand van de vorm aan. Giet nu de vulling voorzichtig in de vorm. Nu eindig je met de andere helft van de taart op de kwarkvulling. Hier plaats je de onderkant die dus niet gesneden is naar boven. Zet het geheel voor minimaal 4 uur in de koelkast.

4) Haal daarna uit de vorm en decoreer de taart met poedersuiker en aardbeien.

Geef je waardering

54
CITROEN MOUSSE TAART
CITROEN MOUSSE TAART