Chunky apple cake

0
Makkelijk

Bereidingswijze

25 minuten kooktijd
75 minuten totale tijd

Appelcake
Verwarm de oven voor op 160 ºC. Hak de noten grof. Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd de appels in blokjes. Meng de appelblokjes met de noten en het kaneelpoeder. Klop de boter met de suiker luchtig en voeg één voor één de eieren toe. Voeg de bloem toe en meng tot een egaal beslag. Meng het appelmengsel door het beslag. Vet de bakvorm in en bekleed met bakpapier. Verdeel het beslag over de bakvorm. Bak de cake in de oven in circa 50 minuten goudbruin en gaar. Laat de cake afkoelen en haal uit vorm.

Frosting
Meng de poedersuiker met de mascarpone en strijk een dunne laag over de bovenkant van de cake. Bestuif met het kaneelpoeder. Snijd de chunky apple cake in stukken.

Ingredienten

4
Personen

Appelcake

  • 150ghazelnoten
  • 50gamandelen
  • 2appels
  • 1tlkaneelpoeder
  • 200gboter
  • 265gsuiker
  • 3eieren
  • 225gbloem

Frosting

  • 140gpoedersuiker
  • 250gmascarpone
  • 1tlkaneelpoeder

Extra nodig:

  • bakvorm van 21 x 21 cm
  • bakpapier
Geef je waardering
0