Walnoten
Verwarm
de oven voor op 180 ºC. Rooster de walnoten circa 12 minuten en laat ze afkoelen.
Walnotencake
Klop
de eiwitten met 2 eetlepels poedersuiker tot stijve pieken. Maal de walnoten
met 2 eetlepels poedersuiker in het bakje van de staafmixer tot poeder. Spatel het bakpoeder en de
rest van de poedersuiker door het eiwitschuim. Spatel het walnotenpoeder door
het eiwitschuim. Vet de taartpan in en bekleed met bakpapier. Verdeel het
beslag over de taartpan. Bak de walnotencake in circa 25 minuten goudbruin en
gaar. Laat afkoelen.
Banketbakkersroom
Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap
het merg eruit. Houd een klein scheutje melk achter en breng de rest met het
vanillemerg en de helft van de suiker aan de kook. Roer de eidooiers los met resterende
suiker en het achtergehouden scheutje melk en roer de bloem erdoor. Giet de
warme melk op het eimengsel roer goed door en schenk terug in de pan. Breng de
banketbakkersroom aan de kook en gaar op laag vuur circa 3 minuten. Laat de
banketbakkersroom, afgedekt met plasticfolie, afkoelen.
Chocoladecrème
Smelt de chocolade au bain-marie. Klop de boter met
de poedersuiker luchtig en voeg de helft van de banketbakkersroom toe. Giet
langzaam de gesmolten chocolade erbij. Klop tot een gladde chocoladecrème. Schep
de crème in een spuitzak met een gladde spuitmond.
Bestrijk de cake met de hazelnootpasta. Verdeel daarover de overgebleven banketbakkersroom en vervolgens de chocoladecrème. Verdeel de theebiscuitjes over de taart. Strijk de bovenkant van de taart glad. Verkruimel de geroosterde walnoten boven de taart en bestuif met cacaopoeder en poedersuiker.
0 reacties