Chocoladepastataart

7
Gemiddeld
Chocoladepastataart

Bereidingswijze

1 uur totale tijd

Walnoten
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Rooster de walnoten circa 12 minuten en laat ze afkoelen.

Walnotencake
Klop de eiwitten met 2 eetlepels poedersuiker tot stijve pieken. Maal de walnoten met 2 eetlepels poedersuiker in het bakje van de staafmixer tot poeder. Spatel het bakpoeder en de rest van de poedersuiker door het eiwitschuim. Spatel het walnotenpoeder door het eiwitschuim. Vet de taartpan in en bekleed met bakpapier. Verdeel het beslag over de taartpan. Bak de walnotencake in circa 25 minuten goudbruin en gaar. Laat afkoelen. 

Banketbakkersroom
Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Houd een klein scheutje melk achter en breng de rest met het vanillemerg en de helft van de suiker aan de kook. Roer de eidooiers los met resterende suiker en het achtergehouden scheutje melk en roer de bloem erdoor. Giet de warme melk op het eimengsel roer goed door en schenk terug in de pan. Breng de banketbakkersroom aan de kook en gaar op laag vuur circa 3 minuten. Laat de banketbakkersroom, afgedekt met plasticfolie, afkoelen.

Chocoladecrème
Smelt de chocolade au bain-marie. Klop de boter met de poedersuiker luchtig en voeg de helft van de banketbakkersroom toe. Giet langzaam de gesmolten chocolade erbij. Klop tot een gladde chocoladecrème. Schep de crème in een spuitzak met een gladde spuitmond.

Bestrijk de cake met de hazelnootpasta. Verdeel daarover de overgebleven banketbakkersroom en vervolgens de chocoladecrème. Verdeel de theebiscuitjes over de taart. Strijk de bovenkant van de taart glad. Verkruimel de geroosterde walnoten boven de taart en bestuif met cacaopoeder en poedersuiker. 

Ingredienten

1
Porties

Walnoten

  • 100 g walnoten

Walnotencake

  • 3 eiwitten
  • 215 g poedersuiker
  • 225 g walnoten
  • 1 tl bakpoeder
  • 400 g hazelnootpasta
  • 10 theebiscuitjes

Banketbakkersroom

  • 1 vanillestokje
  • 250 ml melk
  • 75 g suiker
  • 2 eidooiers
  • 1 el bloem

Chocoladecrème

  • 70 g pure chocolade
  • 150 g roomboter
  • 30 g poedersuiker

Extra nodig

  • Staafmixer+ staafmixerbakje
  • boter om in te vetten
  • bakpapier
  • taartpan van 24 cm doorsnede
  • plasticfolie
  • spuitzak met gladde spuitmond
  • cacaopoeder en poedersuiker om te bestuiven
Chocoladepastataart
Geef je waardering
7