De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

chocolade fruitcake

75 min kooktijd
Chocolade fruitcake

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 175 ºC. Vet het cakeblik in met boter en leg er een vel bakpapier in. Roer de boter met de suiker luchtig en meng een voor een de eieren erdoor. Roer het cacaopoeder door de bloem en meng door het botermengsel. Meng de poedersuiker en het aardappelzetmeel en hussel het rood fruit erdoor. Hak de chocolade fijn en meng samen met het rood fruit door het beslag Schenk het beslag in het cakeblik en bak de cake in de oven in circa 1 uur goudbruin en gaar. Laat de cake afkoelen. Besmeer de cake met de zwarte bessenjam.

Compote
Week de gelatine in koud water. Breng het rood fruit met een scheut water en de suiker aan de kook. Kook het fruit in 4 minuten tot compote en haal de pan van het vuur. Knijp de gelatine uit en meng door de warme compote. Schenk de compote over de afgekoelde cake.

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker