De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Chocolade-frambozentaart

Deze heerlijke chocolade-frambozentaart zal zeker in de smaak vallen!

230 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Chocolade-frambozentaart

Bereidingswijze

Chocoladebiscuit zonder bloem
Verwarm de oven voor op 190 ºC. Smelt de chocolade au bain-marie. Klop het eiwit met de suiker tot stijve pieken. Roer de boter en de eidooier door de chocolade en de eidooier. Spatel een lepel eiwit door het chocolademengsel. Schenk het chocolademengsel bij het eiwit en spatel rustig door elkaar. Schenk het beslag in een springvorm en bak de cake in circa 25 minuten gaar.

Chocolade-frambozenmousse
Breng de frambozenpuree aan de kook, hak de chocolade fijn en schenk de kokende puree erop. Roer de boter erdoor tot een gladde ganache. Breng de suiker met water aan de kook tot 121 ºC. Klop het eiwit luchtig en schenk er de kokende siroop bij. Klop het eiwitschuim koud. Klop de room tot yoghurt dikte. Meng de chocolade met het eiwit en spatel vervolgens de room erdoor. Schep de mousse in een spuitzak met een gladde spuitmond. Spuit de mousse in een taartring, met hier in een strook bakpapier en het chocoladebiscuit. Strijk de mousse strak af en zet de taart circa 3 uur in de vriezer.

Frambozenspiegel
Week de gelatine in koud water. Breng de frambozenpuree met de suiker aan de kook. Haal de pan van het vuur en los er de geweekte gelatine in op. Voeg de sesamzaadjes toe en roer goed door. Laat de gelei afkoelen tot circa 40 ºC. Giet de gelei over de taart en laat 5 minuten opstijven in de koelkast. Haal de ring van de taart en verwijder het bakpapier.

Chocoladerand
Tableer de chocolade. Smelt de chocolade au bain-marie tot 40 ºC en schenk twee derde uit op een marmeren plaat. Strijk de chocolade met een paletmes door elkaar tot hij circa 26 ºC is. Schep de afgekoelde chocolade door de resterende chocolade en meng goed en snel door elkaar. Strijk de chocolade dun uit over een strook cellofaan, trek met een vinger streepjes chocolade zodat er pieken ontstaan en zet de zachte chocolade om de koude taart. Zet de taart nog circa 2 minuten in de vriezer om de chocolade te laten opstijven. Verwijder de strook cellofaan voor het serveren van de taart.

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

2 reacties

Dit is echt mijn favoriete taart ooit!!! Sinds we hem hebben ontdekt maken we hem ieder jaar!
Echter wel zonder chocoladerand want die vinden we te lastig.
En ik voeg ook nog gelatineblaadjes toe aan de mousse, anders zakt die helemaal in na verloop van tijd.
HEERLIJK!
Fenny te Marvelde
01-05-2025
Hi!

Wat superleuk om te horen. Gelukkig smaakt-ie net zo goed zonder chocoladerand ;)

Groeten,
Amber van 24Kitchen
24 kitchen
08-05-2025

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.