De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Chocolade-bananencake met roomkaastopping

Verwarm de oven voor op de 130 ºC. Rooster de pecannoten circa 12 minuten. Laat de pecannoten afkoelen en hak de helft fijn. Bewaar de andere helft voor de garnering. Smelt de boter. Meng de bloem met het cacaopoeder, suiker, bakpoeder en de gehakte pecannoten. Kluts de eieren met de gesmolten boter. Hak de chocolade. Prak de bananen met een vork en meng samen met de witte chocolade door het ei-botermengsel. Vet het cakeblik in en bekleed met bakpapier. Schep het beslag in het cakeblik en bak de chocolade-bananencake in circa 1 uur en 30 minuten goudbruin en gaar.

90 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Chocolade-bananencake met roomkaastopping

Bereidingswijze

Beslag
Verwarm de oven voor op de 130 ºC. Rooster de pecannoten circa 12 minuten. Laat de pecannoten afkoelen en hak de helft fijn. Bewaar de andere helft voor de garnering. Smelt de boter. Meng de bloem met het cacaopoeder, suiker, bakpoeder en de gehakte pecannoten. Kluts de eieren met de gesmolten boter. Hak de chocolade. Prak de bananen met een vork en meng samen met de witte chocolade door het ei-botermengsel. Vet het cakeblik in en bekleed met bakpapier. Schep het beslag in het cakeblik en bak de chocolade-bananencake in circa 1 uur en 30 minuten goudbruin en gaar.

Roomkaastopping
Klop de boter met de poedersuiker en de roomkaas luchtig. Schep de topping in een spuitzak met een gladde spuitmond. Spuit doppen op de afgekoelde cake.

Garnering
Pel de banaan en snijd in plakjes. Verdeel de banaan en de achtergehouden pecannoten over de topping. Schaaf de chocolade eroverheen.

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.