De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Chipolata pudding

Week de rozijnen in de rum en snijd de chocolade in stukjes en de cake in blokjes. Meng de eidooiers met de suiker en een klein beetje koude melk. Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Breng de vanille met de melk aan de kook. Schenk de hete melk op het eimengsel.

40 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Chipolata pudding

Bereidingswijze

Week de rozijnen in de rum en snijd de chocolade in stukjes en de cake in blokjes.

Meng de eidooiers met de suiker en een klein beetje koude melk. Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Breng de vanille met de melk aan de kook. Schenk de hete melk op het eimengsel. Giet terug in de pan en gaar de compositie op laag vuur zonder te koken.

Haal een spatel door de compositie en trek een streep met je vinger over de spatel, als de crème niet doorloopt is deze gaar.

Week de gelatine in ruim water.

Los de gelatine op in de compositie en laat afkoelen op ijswater tot de massa koud en lobbig is.

Klop de slagroom op tot yoghurt dikte en spatel door de compositie en spatel de vulling er voorzichtig door.

Giet het puddingmengsel in een vorm en laat het circa 2 uur opstijven in de koelkast. Zet de vorm in een bak met heet water zodat hij los van de vorm komt en los hem op een schaal of etagère. Garneer de pudding met toefjes slagroom en seizoensfruit.

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.