De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

chinese fondue

Bij een Chinese hotpot zit je met je eetgezelschap rond een pruttelende pot hete soep, om daar verschillende rauwe ingrediënten in te dopen. Een warme, troostende en sociale maaltijd dus!
20 min voorbereidingstijd
Chinese Fondue

Een recept van

Eveline Wu

Eveline Wu

"Wil jij Chinese hotpot extra pit meegeven? Voeg dan een eetlepel afterburnsaus toe."

Bereidingswijze

Fondue bouillon maken

  1. Snijd de gember, knoflook en bosui in dunne plakken. 

  2. Breng de bouillon aan de kook en voeg de fijngesneden specerjen, sojasaus en rijstwijn toe. Optioneel: voeg voor een pittige hotpot de gefermenteerde bonenpasta toe. Laat 30 minuten trekken en houd warm.

Chinese fondue

  1. Verwam de basis voor Chinese hotpot in de fonduepan en giet naar aanwijzing de hoeveelheid gekookt water bij.

  2. Verdeel het vlees en de groente over borden. Zet de fonduepan op de bijbehorende of losse warmhoudplaat.

  3. Doop de verse ingrediënten aan tafel in de hete bouillon om ze te garen en serveer met de afterburnsaus.

Wat is hotpot?

Hotpot is een soort Chinese fondue waarbij je in een groep aan tafel ingrediënten gaart in een pan met hete bouillon. Iedereen dipt vlees, vis, groenten of tofu in de pan en vist ze er zelf weer uit. Je eet het met noedels en verschillende sauzen. 

hotpot

Welke bouillon voor Chinese fondue?

Voor een simpele hotpotbouillon breng je 2 liter bouillon aan de kook met gember, knoflook, bosui, sojasuas en rijstwijn. Voor pittige bouillon voor fondue kun je chili-olie, sichuanpeper of doubanjiang (gefermenteerde bonenpasta) toevoegen. Zie het volledige recept hierboven. 

chinese fondue

Welke benodigdheden voor Chinese fondue?

Voor Chinese fondue heb je een fonduepan met bouillon nodig, plus dun gesneden vlees, garnalen, tofu, groenten en eventueel noedels of rijst. Een Chinees fondue netje is handig om je ingrediënten makkelijk uit de bouillon te halen. 

Korean hotpot

Welke sausjes bij hotpot?

Populaire sausjes bij hotpot zijn sojasaus, sesamolie en hoisinsaus. Ook pittige dips zoals chilisaus, sriracha of een afterburnsaus zijn lekker.

Afterburnsaus 2

Maak kennis met onze allernieuwste chef: Eveline Wu. In haar nieuwe programma Eveline's Asian Streetfood laat ze zien hoe makkelijk en snel je Aziatische streetfood-recepten thuis klaar kan maken. 

Asian Streetfood

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker