Bij een Chinese hotpot zit je met je eetgezelschap rond een pruttelende pot hete soep, om daar verschillende rauwe ingrediënten in te dopen. Een warme, troostende en sociale maaltijd dus! Extra lekker met deze afterburnsaus.

Eveline Wu
Logo Amazing Oriental

In 1986 opende Amazing Oriental hun eerste Aziatische toko aan de Nieuwmarkt in Amsterdam. Inmiddels is Amazing Oriental uitgegroeid tot de grootste Aziatische supermarktketen van Nederland. Inmiddels zijn er 24 fysieke winkels verspreid door het hele land. Met meer dan 10.000 authentieke producten uit Azië heeft Oriental het breedste assortiment aan Aziatische producten van Nederland. Geen winkel in de buurt? De producten zijn ook online te bestellen zijn in de  webshop.

Ingredienten

4
Personen

Hotpot

  • 200 g ribeye (in dunne plakjes)
  • 200 g lamshaas (in dunne plakjes)
  • 100 g Chinese visballetjes
  • 100 g gamba’s
  • 100 g udon noodles

Groenten

  • 1 stuk Tong ho (Chinese bladgroente)
  • 6 stuks shiitake
  • 6 paddestoelen
  • 6 stuks bimi

Extra nodig

  • fonduepan

Bereidingswijze

20 minuten

Stap 1:
Verwam de basis voor Chinese hotpot in de fonduepan en giet naar aanwijzing de hoeveelheid gekookt water bij.

Stap 2:
Verdeel het vlees en de groente over borden. Zet de fonduepan op de bijbehorende of losse warmhoudplaat

Stap 3:
Doop de verse ingrediënten aan tafel in de hete bouillon om ze te garen en serveer met de afterburnsaus.

Ontdek hier alle andere recepten uit Eveline’s Asian Streetfood

Geef je waardering

Chinese Fondue