De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

chayotes in tomaten-kaneelsaus uit jamaica

25 MIN
Chayotes in tomaten-kaneelsaus uit Jamaica

Een recept van

Andrea van Lieshout

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Pel en snipper de ui. Pel en hak de knoflook fijn. Verwijder de zaadjes uit de peper en snijd de pepers in grove ringetjes. Vijzel de kruidnagels. Snijd de tomaten in parten, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in stukken.

Verhit een scheutje olie in een pan en fruit de ui en knoflook. Voeg de kaneel, kruidnagel, tomatenpuree, tomaten, rozijnen en pepers toe. Schenk er een scheutje water bij om de saus wat los te maken. Laat op laag vuur, met deksel op de pan, circa 10 minuten sudderen.

Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook. Schil de chayotes, snijd ze in parten en verwijder de zaadlijsten. Snijd de chayotes in blokjes. Kook de chayotes in circa 10 minuten zacht en giet ze af. Voeg ze toe aan de saus.

Snijd de aubergines/courgettes in dunne plakjes en roer ze door de saus. Laat op laag vuur nog circa 10 minuten sudderen. Hak de koriander grof en roer deze voor het serveren door de saus.

Verdeel over kommetjes en serveer eventueel met rijst of zoete aardappel.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker