De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

cassavetaart/boyo di yuca

180 min voorbereidingstijd
30 min kooktijd
Cassavetaart/Boyo di Yuca

Een recept van

Andrea van Lieshout

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Wel de rozijnen circa 1 uur in water of 3 uur in likeur of rum.

Verwarm de oven op 175 °C.
Vet een bakblik in en bekleed het bakblik met bakpapier. Schil en rasp de cassaves. Smelt de margarine in een steelpannetje. Meng in een grote kom de cassaves met de kokos, margarine, melk, 2 tl kaneelpoeder en de rozijnen. Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Klop de eieren los en voeg het zout, suiker en vanillemerg toe. Klop tot een luchtige massa. Spatel het eimengsel door het cassavemengsel. Giet het beslag in het bakblik en strijk de bovenkant plat.
Strooi wat kaneelpoeder over het beslag en verdeel hier klontjes boter over.
Bak de taart in de oven in circa 1 uur gaar. Laat de taart circa 10 minuten in de vorm afkoelen, voordat je de taart uit de vorm haalt.

Kokosslagroom
Klop de slagroom lobbig. Bruneer de geraspte kokos en meng met de room.
Rasp de limoen en sinaasappel en voeg de rasp toe aan de room.

Serveren
Snijd de taart in gelijke vierkante stukken. Serveer een stuk taart met een flinke lepel kokosslagroom ernaast.

Tip: Wanneer de taart volledig is afgekoeld, kun je deze geportioneerd invriezen.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker