Cassavetaart/Boyo di Yuca

1
Gemiddeld

Bereidingswijze

30 minuten kooktijd
3 uur en 30 minuten totale tijd
Wel de rozijnen circa 1 uur in water of 3 uur in likeur of rum.

Verwarm de oven op 175 °C.
Vet een bakblik in en bekleed het bakblik met bakpapier. Schil en rasp de cassaves. Smelt de margarine in een steelpannetje. Meng in een grote kom de cassaves met de kokos, margarine, melk, 2 tl kaneelpoeder en de rozijnen. Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Klop de eieren los en voeg het zout, suiker en vanillemerg toe. Klop tot een luchtige massa. Spatel het eimengsel door het cassavemengsel. Giet het beslag in het bakblik en strijk de bovenkant plat.
Strooi wat kaneelpoeder over het beslag en verdeel hier klontjes boter over.
Bak de taart in de oven in circa 1 uur gaar. Laat de taart circa 10 minuten in de vorm afkoelen, voordat je de taart uit de vorm haalt.

Kokosslagroom
Klop de slagroom lobbig. Bruneer de geraspte kokos en meng met de room.
Rasp de limoen en sinaasappel en voeg de rasp toe aan de room.

Serveren
Snijd de taart in gelijke vierkante stukken. Serveer een stuk taart met een flinke lepel kokosslagroom ernaast.

Tip: Wanneer de taart volledig is afgekoeld, kun je deze geportioneerd invriezen.

Ingredienten

1
Porties

Cassavetaart

  • 150 g rozijnen
  • 2 cassaves
  • 50 g margarine
  • 250 g geraspte kokos
  • 125 ml melk
  • 3 tl kaneelpoeder
  • 1 vanillestokje
  • 3 eieren
  • 1 tl zout
  • 400 g suiker
  • 6 tl roomboter

Kokosslagroom

  • 200 ml slagroom
  • 2 tl geraspte kokos
  • 1 limoen
  • 1 sinaasappel

Extra nodig

  • blokrasp
  • bakblik van 34 x 24 cm
  • bakpapier
  • handmixer
Geef je waardering
1