Caserecce con fave e pancetta (pasta met tuinbonen en speklappen)

1
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd
Pasta
Pel de knoflook. Kook de pasta met een teentje knoflook in de groentebouillon gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking.

Tuinbonen
Breng een pan water met een beetje zout aan de kook. Dop de tuinbonen. Blancheer de tuinbonen, laat afkoelen in ijswater en dop de tuinbonen nogmaals. Pel en snipper de sjalot. Hak het resterende teentje knoflook. Snijd de peper fijn. Halveer de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s in blokjes. Schil en snijd de wortel in blokjes. Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak de knoflook, peper, paprika’s en wortel circa 5 minuten. Voeg de venkelzaadjes en de gepelde tomatenblokjes toe. Snijd de peterselie en voeg de helft toe. Laat de saus circa 5 minuten pruttelen en breng op smaak met een beetje van de bouillon, een beetje zout en wat versgemalen peper. Voeg als laatste de tuinbonen toe en meng de saus met de pasta.

Speklappen
Verwarm een grill of grillpan en gril de speklappen om en om in circa 8 minuten goudbruin en gaar. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Serveren
Snijd de ciabatta in dunne plakken. Verdeel de pasta en de speklappen over borden en leg op elke rand wat sneetjes van de ciabatta. Verdeel de resterende peterselie over het gerecht.

Ingredienten

4
Personen

Caserecce con fave e pancetta (pasta met tuinbonen en speklappen)

  • 2 teentjes knoflook
  • 400 g caserecce (pastasoort)
  • 1 l groentebouillon
  • 800 g verse tuinbonen
  • 1 sjalot
  • 1 rode peper
  • 2 rode paprika's
  • 1 wortel
  • olijfolie
  • 1 tl venkelzaadjes
  • 1 blik gepelde tomatenblokjes
  • 2 takjes peterselie
  • 4 dikke speklappen
  • 1 ciabatta

Extra nodig

  • ijswater
  • grill of grillpan
Geef je waardering
1