De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Caserecce con fave e pancetta (pasta met tuinbonen en speklappen)

30 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Caserecce con fave e pancetta (pasta met tuinbonen en speklappen)

Bereidingswijze

Pasta
Pel de knoflook. Kook de pasta met een teentje knoflook in de groentebouillon gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking.

Tuinbonen
Breng een pan water met een beetje zout aan de kook. Dop de tuinbonen. Blancheer de tuinbonen, laat afkoelen in ijswater en dop de tuinbonen nogmaals. Pel en snipper de sjalot. Hak het resterende teentje knoflook. Snijd de peper fijn. Halveer de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s in blokjes. Schil en snijd de wortel in blokjes. Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak de knoflook, peper, paprika’s en wortel circa 5 minuten. Voeg de venkelzaadjes en de gepelde tomatenblokjes toe. Snijd de peterselie en voeg de helft toe. Laat de saus circa 5 minuten pruttelen en breng op smaak met een beetje van de bouillon, een beetje zout en wat versgemalen peper. Voeg als laatste de tuinbonen toe en meng de saus met de pasta.

Speklappen
Verwarm een grill of grillpan en gril de speklappen om en om in circa 8 minuten goudbruin en gaar. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Serveren
Snijd de ciabatta in dunne plakken. Verdeel de pasta en de speklappen over borden en leg op elke rand wat sneetjes van de ciabatta. Verdeel de resterende peterselie over het gerecht.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.