Dat konijn bij de bakkerij had het bij het verkeerde eind over de worteltaart. Beter bekend als een carrot cake zijn wij er massaal achtergekomen dat het superlekker is.

Rudolph van Veen

Ingredienten

8
Personen

Cake

  • 60 g rozijnen
  • 1 middelgrote wortel (150 g)
  • 60 g walnoten
  • 2 eieren
  • 120 g lichte basterdsuiker
  • 140 g bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl kaneelpoeder
  • 60 ml zonnebloemolie
  • 15 ml melk

Cream cheese frosting

  • 250 g roomkaas
  • 60 g poedersuiker
  • 1 tl vanille-extract

Decoratie

  • 3 bospeentjes
  • 1 vleugje kaneelpoeder

Extra nodig

  • keukenmachine of handmixer
  • kleine springvorm van 18 cm doorsnede

Bereidingswijze

Totale tijd: 1 uur en 30 minuten

Cake

Stap 1:
Verwarm de oven voor op 170 °C.

Stap 2:
Wel de rozijnen ongeveer 10 minuten in heet water. Rasp de wortel. Hak de walnoten.

Stap 3:
Klop de eieren met de suiker luchtig. Spatel de bloem, bakpoeder en het kaneelpoeder erdoorheen. Roer de olie en de melk erdoor. Meng de wortel, rozijnen en de noten door het beslag.

Stap 4:
Vet de bakvorm in en bekleed met bakpapier. Schenk het beslag erin. Bak de carrot cake ongeveer 1 uur in de oven. Laat de cake afkoelen.

Cream cheese frosting

Stap 1:
Klop de roomkaas met de poedersuiker en de vanille luchtig. Verdeel de topping over de afgekoelde cake. Decoreer met bospeentjes, walnoten en een vleugje kaneelpoeder.

Kijk iedere werkdag om 15:00 naar  Rudolph's Bakery.

Geef je waardering

222
carrot cake
carrot cake