De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

carla’s pom uit suriname

30 min (voor)bereidingstijd
Carla’s pom uit Suriname

Een recept van

Bereidingswijze

Vulling
Week het zoutvlees een nacht in water in de koelkast. Giet het water af en kook het vlees in schoon water circa 1,5 uur. Haal het vlees uit het water. Snijd het vlees daarna in stukjes. Snijd de kip in stukjes. Pel en snipper de ui. Snijd de tomaat in kleine stukjes. Pluk de peterselie. Verhit een scheutje olie in een koekenpan. Voeg boter toe en laat uitbruisen. Bak de kip en het zoutvlees goudbruin, haal ze uit de pan en leg ze apart. Fruit de ui, tomaat en ketchup in dezelfde koekenpan. Voeg het water toe en roer goed door. Voeg bladpeterselie toe. Leg het vlees terug in de pan. Voeg de suiker en cayennepeper toe aan de pan en wacht tot de suiker is opgelost. Leg een deksel op de pan en laat circa 25 minuten sudderen.

Pomtayer
Verwarm de oven op 175 °C.
Pers de sinaasappels uit. Rasp de wortelknol in een kom en voeg een snufje zout, piccalilly, ketchup, sinaasappelsap, suiker en het water toe. Roer alles goed door en voeg een scheutje kippenjus uit de pan met vulling toe.
Vet het bakblik in met boter en schep er de helft van de pomtayer in. Schep alle kip en het zoutvlees op de pomtayer. Verdeel de rest van de pomtayer over de vorm en schenk de jus van de kip erover (dit gaat op gevoel!). Bak de pom in circa 1 uur gaar in de oven.

Serveertip
Eet pom in een pan franses met wat sla. Of kies voor macaroni en doperwten met mayonaise bij de pom.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker