Caprese met Parmezaan-ricotta crème

6
Gemiddeld

Bereidingswijze

25 minuten totale tijd

  • Roer de ricotta los in een kom.
  • Verwarm de melk en de room in een steelpannetje. Haal van het vuur.
  • Roer de Parmezaanse kaas door het warme roommengsel en laat smelten.
  • Roer het roommengsel door de ricotta en breng op smaak met zout, versgemalen peper, een theelepel citroensap en een beetje versgeraspte nootmuskaat.
  • Snijd de mozzarella in zessen. Snijd de tomaten in vieren. Pluk de basilicum.
  • Serveer de mozzarella met de tomaten, taggiasche olijven, basilicum en de Parmezaan-ricotta crème.
  • Bedruppel met olijfolie extra vergine en breng op smaak met versgemalen peper.

Ingredienten

4
Personen

Caprese met Parmezaan-ricotta crème

  • 250 g ricotta
  • 75 ml volle melk
  • 50 ml room
  • 125 g Parmezaanse kaas
  • 1 bolletje nootmuskaat
  • 0.5 citroen
  • 2 bollen buffelmozzarella
  • 3 tasty tom tomaten
  • 0.25 bosje basilicum
  • 2 el (Taggiasche) olijven
  • olijfolie extra vergine

Extra nodig

  • fijne rasp
Geef je waardering
6