Cajunkip met gebakken bleekselderij en druiven

4
Makkelijk
Cajunkip met gebakken bleekselderij en druiven

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Krieltjes uit de oven

Verwarm de oven voor op 200 ºC. Verdeel de krieltjes over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met olie en bestrooi met een beetje versgemalen peper. Hussel alles goed door. Bak de krieltjes in de oven in circa 20 minuten goudbruin en krokant.

Gebakken bleekselderij

Verwijder de harde draden van de bleekselderij. Snijd de bleekselderij in grove stukjes. Verhit een scheutje olie in een pan en bak de bleekselderij circa 5 minuten. Halveer de druiven en bak circa 3 minuten met de bleekselderij mee. Pluk en hak de peterselie fijn. Roer de peterselie door de bleekselderij en de druiven. Rasp de schil van de citroen boven de pan en breng op smaak met een beetje zout en peper.

Cajunkip

Pel en snipper de ui. Verhit een scheutje olie in een pan en fruit de ui en de cajunkruiden circa 2 minuten. Halveer de paprika in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in reepjes. Snijd de kipfilet in reepjes. Voeg de paprika en de kipfilet toe en bak in circa 6 minuten goudbruin en gaar.

Serveren

Verdeel de krieltjes, groente en de kipfilet over borden.

Ingredienten

4
Personen

Krieltjes uit de oven

  • 800 g voorgegaarde krieltjes
  • olijfolie om in te bakken

Gebakken bleekselderij

  • 1 bleekselderij
  • 1 tros blauwe druiven, zonder pit
  • 0.5 bosje bladpeterselie
  • 1 citroen

Cajunkip

  • 1 rode ui
  • 2 tl cajunkruiden
  • 1 rode paprika
  • 400 g kipfilet

Extra nodig

  • bakpapier
  • rasp
Cajunkip met gebakken bleekselderij en druiven
Geef je waardering
4