De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

caesarsalade

30 min kooktijd
Caesarsalade

Een recept van

Andy McDonald

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Caesar-mayonaise
Pel de hak de knoflook. Snijd de ansjovisfilets fijn. Splits de eieren en meng de eidooiers met de knoflook, ansjovis, mosterd, rasp en het sap van de citroen. Klop druppelsgewijs de olie erdoor zodat er een stevige mayonaise ontstaat.

Caesarsalade
Verwarm de braadslede op de bbq.

Breng een pannetje met water aan de kook en kook de eieren circa 5 minuten zodat ze nog halfzacht van binnen zijn. Scheur het brood in stukken en leg het brood in de braadslede. Pel en hak de knoflook en voeg toe aan de braadslede. Besprenkel met een scheutje olijfolie en bestrooi met een beetje zout. Leg de braadslede tussen de kolen en bak het brood goudbruin en krokant. Haal de croutons uit de braadslede.

Pluk en snijd de bladeren van de Romeinse sla in grove stukken en meng de sla met de mayonaise. Verdeel de croutons over de sla. Pel de eieren en snijd de eieren in partjes en verdeel over de salade. Schaaf de Parmezaanse kaas met een kaasschaaf zodat je grove plakken hebt. Bestrooi met salade met de Parmezaanse kaas.

TIP: Geen zin om eieren te koken? Verpak de eieren in aluminiumfolie met wat takjes rozemarijn en een scheutje water en pof de eieren in circa 7 minuten tussen de kolen van de bbq.

Lange, zwoele avonden, lekkere zomerse deuntjes en blote voeten in het gras; het is tijd om te genieten van het echte buitenleven! Stook de bbq op, pak je karaffen en schalen uit de kast en nodig vrienden en familie uit. De warme avonduren zullen vanaf nu nooit meer hetzelfde zijn.

In het programma Eten in de Tuin maken chef Andy en liquid chef Corria de heerlijkste zomerse gerechten en drankjes die van jouw maaltijden in de openlucht een onvergetelijke ervaring zullen maken. Malse stukken vlees, kruidige vis, verrassende nagerechten van de bbq. Maar natuurlijk ook salades, marinades en sauzen om je vingers bij af te likken. Dat allemaal onder het genot van de meest kleurrijke, smaakvolle en verbluffende shakes, smoothies en (alcoholvrije) cocktails. Voor ieder wat wils: van stoere mannenmaaltijden tot gezellige hapjes.

In dit programma leer je alles wat je wilde weten over bbq-en en nog veel meer…

Bereid je voor op een drukke tijd, want dit jaar is jouw tuin, balkon of veranda the place to be in de zomer.
 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker