Caesarsalade
-
Scheur of snijd het brood in kleine stukken.
-
Bak het brood in een koekenpan met een beetje olijfolie tot het krokant en goudbruin is. Breng op smaak met zout en peper.
-
Breng de kipdijfilets aan beiden kanten op smaak met peper, zout en oregano.
-
Bak de kipdijfilets goudbruin en gaar. Snijd in repen en houd apart.
-
Kook intussen de eieren halfzacht in 7 minuten. Laat schrikken in koud water.
-
Maal met een staafmixer 8 el eetlepels olijfolie, mosterd, citroensap, worcestershiresaus en de ansjovisfilets fijn.
-
Voeg de karnemelk en 20 gram geraspte Parmezaanse kaas toe. Meng door elkaar. Breng op smaak met peper.
-
Voeg de caesarsalde-dressing toe aan een grote saladekom. Trek de slablaadjes los en voeg deze toe aan de dressing. Hussel alles om.
-
Voeg de kipreepjes en zelfgemaakte croutons toe.
-
Verdeel de caesarsalade over vier borden. Maak af met de gekookte eieren en garneer met wat extra Parmezaanse kaas.
0 reacties