Caesarsalade

8
Gemiddeld

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Caesar-mayonaise
Pel de hak de knoflook. Snijd de ansjovisfilets fijn. Splits de eieren en meng de eidooiers met de knoflook, ansjovis, mosterd, rasp en het sap van de citroen. Klop druppelsgewijs de olie erdoor zodat er een stevige mayonaise ontstaat.

Caesarsalade
Verwarm de braadslede op de bbq.

Breng een pannetje met water aan de kook en kook de eieren circa 5 minuten zodat ze nog halfzacht van binnen zijn. Scheur het brood in stukken en leg het brood in de braadslede. Pel en hak de knoflook en voeg toe aan de braadslede. Besprenkel met een scheutje olijfolie en bestrooi met een beetje zout. Leg de braadslede tussen de kolen en bak het brood goudbruin en krokant. Haal de croutons uit de braadslede.

Pluk en snijd de bladeren van de Romeinse sla in grove stukken en meng de sla met de mayonaise. Verdeel de croutons over de sla. Pel de eieren en snijd de eieren in partjes en verdeel over de salade. Schaaf de Parmezaanse kaas met een kaasschaaf zodat je grove plakken hebt. Bestrooi met salade met de Parmezaanse kaas.

TIP: Geen zin om eieren te koken? Verpak de eieren in aluminiumfolie met wat takjes rozemarijn en een scheutje water en pof de eieren in circa 7 minuten tussen de kolen van de bbq.

Ingredienten

4
Personen

Caesar-mayonaise

  • 2 teentjes knoflook
  • 3 ansjovisfilets
  • 2 eieren
  • 1 el mosterd
  • 1 citroen
  • 300 ml zonnebloemolie

Caesarsalade

  • 4 eieren
  • 1 wit boerenbrood
  • 1 teentje knoflook
  • olijfolie
  • grof zeezout
  • 1 Romeinse sla
  • 50 g Parmezaanse kaas

Extra nodig

  • rasp
  • BBQ
  • braadslede
  • kaasschaaf
Geef je waardering
8