De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

caesarsalade

Ga aan de slag met dit klassieke caesar salade recept  met de iconische caesar salad dressing, Parmezaanse kaas en krokante croutons. 

30 min voorbereidingstijd
caesarsalade met kip

Een recept van

Bibi Loomans

Bibi Loomans

"Wist je dat de originele caesarsalade geen kip bevat? Maar om er een goedvullende maaltijdsalade van te maken voeg ik 'm wel altijd toe. Perfect voor een zomerse dag."

Bereidingswijze

Caesarsalade

  1. Scheur of snijd het brood in kleine stukken.

  2. Bak het brood in een koekenpan met een beetje olijfolie tot het krokant en goudbruin is. Breng op smaak met zout en peper.

  3. Breng de kipdijfilets aan beiden kanten op smaak met peper, zout en oregano.

  4. Bak de kipdijfilets goudbruin en gaar. Snijd in repen en houd apart.

  5. Kook intussen de eieren halfzacht in 7 minuten. Laat schrikken in koud water.

  6. Maal met een staafmixer 8 el eetlepels olijfolie, mosterd, citroensap, worcestershiresaus en de ansjovisfilets fijn.

  7. Voeg de karnemelk en 20 gram geraspte Parmezaanse kaas toe. Meng door elkaar. Breng op smaak met peper.

  8. Voeg de caesarsalde-dressing toe aan een grote saladekom. Trek de slablaadjes los en voeg deze toe aan de dressing. Hussel alles om.

  9. Voeg de kipreepjes en zelfgemaakte croutons toe.

  10. Verdeel de caesarsalade over vier borden. Maak af met de gekookte eieren en garneer met wat extra Parmezaanse kaas.

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker