De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

rudolph's borrelplank

Verras je visite met deze heerlijke borrelplank. Rudolph deelt zijn feestelijke recept.

60 MIN
Altijd feest! buurt-borrelplank

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

"Een borrelplan is onmisbaar tijdens een feestelijke gelegenheid. Met mijn recept til je 'm net naar een hoger niveau door de crackers ook zelf te maken. Echt de moeite waard!."

Bereidingswijze

Rudolph's Borrelplank

  1. Doe de vijgencompote in een bakje en zet die op de plank met daarnaast de lepelkaas.

  2. Verdeel de toast en crackers in een waaiervorm rondom de compote en kaas.

  3. Snijd de harde kaas, camembert en fuet in plakjes en verdeel over de plank. 

  4. Snijd de meloen in partjes en de sinaasappel in plakjes. Snijd de vijgen kruislings in. Verdeel het fruit over de plank.

  5. Vouw de salami en de ham in roosjes en vul hier de open ruimtes mee op. Garneer met de bloemetjes, cress en de noten. 

Rozemarijn-zadencrackers (optioneel)

  1. Verwarm de oven voor op 160 °C. Pluk de rozemarijn en hak de naaldjes fijn. 

  2. Maal in de foodprocessor de amandelen, zonnebloempitten, pompoenpitten, chiazaad en de rozemarijn in circa 30 seconden fijn.

  3. Voeg het bakpoeder en het ei toe, breng op smaak met zout en laat nog even draaien. Voeg een klein scheutje water toe totdat je een plakkerig deeg krijgt. 

  4. Rol het mengsel tussen 2 vellen bakpapier uit tot een dikte van 5 millimeter. Bak het geheel in de oven in circa 30 minuten goudbruin. Laat afkoelen en breek in stukken. 

In het nieuwe progamma "Altijd feest!" deelt Rudolph zijn recepten voor als er iets te vieren is. Van bruiloften tot gezellige buurtfeesten, met de recepten van de 24Kitchen-chef wordt het gegarandeerd een feestje.

 

 

 

Altijd Feest!

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker