De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Burgercakes

50 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Burgercakes

Bereidingswijze

Zoete sesambroodjes
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Klop de eieren met de suiker tot een dik mengsel. Rasp de helft van de citroenschil en spatel door de eiermassa. Meng de bloem met bakpoeder en zout en meng door de eiermassa. Verdeel 8 hoopjes beslag over een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel het sesamzaad over 4 beslaghoopjes. Zorg ervoor dat het beslag goed uit elkaar ligt want het beslag loopt uit tijdens het bakken. Bak de zoete sesambroodjes in de oven in circa 10 minuten goudbruin en gaar.

Chocolademousse
Smelt de chocolade au bain-marie. Klop de slagroom stijf. Meng een beetje slagroom door de chocolade en spatel vervolgens de rest erdoor. Schep de chocolademousse in een spuitzak met een gladde spuitmond. Spuit een cirkel chocolademousse op de sesambroodjes waar geen sesamzaad op zit.

Fruit
Schil en snijd de kiwi’s in dunne plakken. Verdeel de plakken over de chocolademousse.

Kaas
Kneed de marsepein met de kurkuma tot de marsepein geel is. Rol dun uit tot een dikte van circa 3 millimeter. Snijd plakjes van 8x3 centimeter uit de marsepein en steek er gaatjes in met een glad spuitmondje. Verdeel de marsepeinen kaasplakjes over de burgercakes.

Vanillemayonaise
Meng de eidooiers met de slagroom en vanillesuiker in een pan. Gaar zonder te koken. Laat afkoelen. Meng de boter erdoor. Verdeel een lepel vanillemayonaise over de burgercakes. Dek af met rest van de zoete sesambroodjes.

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.