Burgercakes

0
Gemiddeld
Burgercakes

Bereidingswijze

50 minuten totale tijd

Zoete sesambroodjes
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Klop de eieren met de suiker tot een dik mengsel. Rasp de helft van de citroenschil en spatel door de eiermassa. Meng de bloem met bakpoeder en zout en meng door de eiermassa. Verdeel 8 hoopjes beslag over een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel het sesamzaad over 4 beslaghoopjes. Zorg ervoor dat het beslag goed uit elkaar ligt want het beslag loopt uit tijdens het bakken. Bak de zoete sesambroodjes in de oven in circa 10 minuten goudbruin en gaar.

Chocolademousse
Smelt de chocolade au bain-marie. Klop de slagroom stijf. Meng een beetje slagroom door de chocolade en spatel vervolgens de rest erdoor. Schep de chocolademousse in een spuitzak met een gladde spuitmond. Spuit een cirkel chocolademousse op de sesambroodjes waar geen sesamzaad op zit.

Fruit
Schil en snijd de kiwi’s in dunne plakken. Verdeel de plakken over de chocolademousse.

Kaas
Kneed de marsepein met de kurkuma tot de marsepein geel is. Rol dun uit tot een dikte van circa 3 millimeter. Snijd plakjes van 8x3 centimeter uit de marsepein en steek er gaatjes in met een glad spuitmondje. Verdeel de marsepeinen kaasplakjes over de burgercakes.

Vanillemayonaise
Meng de eidooiers met de slagroom en vanillesuiker in een pan. Gaar zonder te koken. Laat afkoelen. Meng de boter erdoor. Verdeel een lepel vanillemayonaise over de burgercakes. Dek af met rest van de zoete sesambroodjes.

Ingredienten

4
Porties

Zoete sesambroodjes

  • 2 eieren
  • 100 g suiker
  • 1 citroen
  • 100 g bloem
  • 0.5 tl bakpoeder
  • 1 snufje zout
  • 1 el wit sesamzaad

Chocolademousse

  • 240 g pure chocolade
  • 375 ml slagroom

Fruit

  • 2 kiwi's

Kaas

  • 100 g marsepein
  • 1 tl kurkuma

Vanillemayonaise

  • 2 eidooiers
  • 45 ml slagroom
  • 45 g vanillesuiker
  • 55 g zachte boter

Extra nodig:

  • bakplaat
  • bakpapier
  • spuitzak met gladde spuitmond
Burgercakes
Geef je waardering
0