Buffalo wings en blue cheese dip

58
Makkelijk
Buffalo wings en blue cheese dip

Bereidingswijze

1 uur totale tijd

Buffalo wings

Verwarm de frituurolie tot 180 °C.

Snijd de kippenvleugels bij het gebogen stuk los en bestrooi met zout en peper. Wentel ze door de bloem en frituur ze goudbruin en gaar. Doe dit eventueel in meerdere keren zodat de frituurolie op temperatuur blijft.

Pel de knoflook en de ui en snijd ze in grove stukken. Maal de ui en de knoflook met de olie, ketchup, saracha en de rasp en het sap van de limoen in het hakmolentje van de staafmixer tot een gladde saus. Schep de gefrituurde kippenvleugels door de saus en meng ze er goed doorheen.

Blue cheese dip

Snijd de lente-uitjes in ringetjes en de kaas in stukjes. Meng de mayonaise en crème fraîche met elkaar en roer de kaas en de lente- uitjes erdoor. Breng op smaak met zout en peper. Schil en snijd de bleekselderij in staafjes. Serveer de bleekselderij en dip bij de Buffalo wings.

Ingredienten

4
Personen

Voor de buffalo wings

  • 12 kippenvleugels
  • 100 g bloem
  • 1 teentje knoflook
  • 1 kleine rode ui
  • 50 ml zonnebloemolie
  • 80 ml ketchup
  • 3 tl saracha
  • 1 limoen

Voor de blue cheese dip

  • 2 lente-uitjes
  • 150 g blauwe kaas
  • 100 g mayonaise
  • 200 g crème fraîche
  • paar stengels bleekselderij

Extra nodig

  • frituurpan
  • frituurolie
  • staafmixer met bijbehorend hakmolentje
  • ovenschaal
Buffalo wings en blue cheese dip
Geef je waardering
58