Bruinebonensoep maar dan net even anders dan je gewend bent. In deze versie geven we 'm een Latijns-Amerikaanse twist. En dan kunnen de quesadillas natuurlijk niet ontbreken.

Job en Perry

Ingredienten

4
Personen

Quesadillas

  • 1 pak tortilla's
  • 1 el neutrale olijfolie
  • 75 g manchego
  • 75 g cheddar of belegen kaas

Soep

  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 2 el neutrale olijfolie
  • 680 g gekookte bruine bonen (1 grote pot)
  • 2 chipotle chili's in adobo
  • 600 ml water
  • 2 limoenen
  • 1 bos koriander
  • zout en peper
  • 2 voorgekookte maïskolven
  • 4 el crème fraîche

Extra nodig

  • Blender of staafmixer
  • grillpan

Bereidingswijze

Totale tijd: 35 minuten

1. Voor de soep: Pel en snipper de ui en knoflook. Verhit de olijfolie in een hoge pan en fruit de ui en knoflook. Doe de chipotles erbij, dan de bruine bonen gevolgd door het water. Snijd de korianderstelen fijn en voeg toe. Laat de soep circa 10 minuten koken.

2. Rasp de schil van 1 limoen en snijd de andere in partjes. Houd zest en partjes beide apart voor garnering.

3. Verhit ondertussen de grillpan, olie de maiskolven in en grill ze rondom.

4. Rasp en meng de kazen. Verdeel de helft van de kaas tussen twee tortillas.

5. Verhit de olie in een koekenpan en bak de quesadillas in circa 2 minuten per kant goudbruin en gaar.

6. Snijd de korrels van de maiskolven.

7. Pureer de soep met een blender of met de staafmixer. Breng de soep op smaak met zout en peper en het sap van 1 limoen.

8. Schep de soep in kommen. Schep de maïskorrels op de soep samen met een lepel crème fraîche. Pluk de koriander en verdeel over de soep samen met de limoenrasp.

9. Serveer samen met de quesadillas en de overige partjes limoen.

Wil je álle Wat Eten We Vandaag?-recepten en video's bekijken? Ga dan snel naar Wat Eten We Vandaag?

Geef je waardering

94
Bruinebonensoep met quesadillas
Bruinebonensoep met quesadillas