De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

bruine bonensoep met gepofte paprika

Verwarm de oven voor op 220 ºC.
Poffen

Pof de knoflook, sjalotjes en paprika met schil op een bakplaat circa 25 minuten in de oven. De paprika moet bijna zwart zijn.
Leg alles direct in een kom en sluit luchtdicht af met huishoudfolie.
Laat circa 15 minuten afkoelen.

30 min kooktijd
Bruine bonensoep met gepofte paprika

Een recept van

Evert te Pas

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 220 ºC.

Poffen

  • Pof de knoflook, sjalotjes en paprika met schil op een bakplaat circa 25 minuten in de oven. De paprika moet bijna zwart zijn.
  • Leg alles direct in een kom en sluit luchtdicht af met huishoudfolie.
  • Laat circa 15 minuten afkoelen.

Bruine bonensoep

  • Schil en snijd de winterpeen en knolselderij in kleine blokjes.
  • Snijd de Spaanse peper fijn en verwijder de helft van de zaadjes.
  • Schil de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in stukken. Vang het vocht op in de kom.
  • Pel de sjalotjes en de knoflook.
  • Verhit 3 eetlepels olie in een hoge pan op middelhoog vuur.
  • Fruit de peper, paprika, knoflook, sjalotjes, winterpeen en knolselderij.
  • Voeg de tomatenpuree toe en ontzuur circa 2 minuten.
  • Blus af met de wijn.
  • Giet het opgevangen paprika vocht door een zeef in de pan.
  • Spoel de bonen schoon en voeg ze, samen met een liter water toe. Breng aan de kook, leg een deksel op de pan en zet het vuur laag.
  • Hak de rozemarijn en peterselie, houd 5 takjes peterselie apart, fijn en voeg ze toe.
  • Roer met een pollepel de bonen stuk en laat circa 15 minuten koken.
  • Snijd de spareribs los van elkaar en voeg ze toe aan de soep en warm goed door.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Schep de soep in grote diepe borden, serveer met brood en garneer met verse peterselie en olijfolie.

Tip: Als je gedroogde bonen gebruikt week je ze een nacht in water en moeten de bonen langer koken.

Wil jij je gezin gevarieerd, lekker en gezond te eten geven? Weet jij soms ook niet meer wat je nu weer klaar moet maken voor het avondeten? Wil jij ook binnen een half uurtje een smakelijk gerecht op tafel hebben staan? Houd je niet van dure en ingewikkelde ingrediënten? Of kan je wel wat kooktips gebruiken?

Kijk dan naar De Makkelijke Maaltijd waarin 24Kitchen-chefs Hugo, Miljuschka, Roberta, Danny en Estée je helpen met heerlijke recepten voor de doordeweekse maaltijd. Altijd gezond, snel en lekker! 

Kan je niet wachten tot de volgende uitzending? Doe dan hier meteen inspiratie op voor meer makkelijke recepten

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker