Bruine bonensoep met gepofte paprika

0
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd
  • Verwarm de oven voor op 220 ºC.

Poffen

  • Pof de knoflook, sjalotjes en paprika met schil op een bakplaat circa 25 minuten in de oven. De paprika moet bijna zwart zijn.
  • Leg alles direct in een kom en sluit luchtdicht af met huishoudfolie.
  • Laat circa 15 minuten afkoelen.

Bruine bonensoep

  • Schil en snijd de winterpeen en knolselderij in kleine blokjes.
  • Snijd de Spaanse peper fijn en verwijder de helft van de zaadjes.
  • Schil de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in stukken. Vang het vocht op in de kom.
  • Pel de sjalotjes en de knoflook.
  • Verhit 3 eetlepels olie in een hoge pan op middelhoog vuur.
  • Fruit de peper, paprika, knoflook, sjalotjes, winterpeen en knolselderij.
  • Voeg de tomatenpuree toe en ontzuur circa 2 minuten.
  • Blus af met de wijn.
  • Giet het opgevangen paprika vocht door een zeef in de pan.
  • Spoel de bonen schoon en voeg ze, samen met een liter water toe. Breng aan de kook, leg een deksel op de pan en zet het vuur laag.
  • Hak de rozemarijn en peterselie, houd 5 takjes peterselie apart, fijn en voeg ze toe.
  • Roer met een pollepel de bonen stuk en laat circa 15 minuten koken.
  • Snijd de spareribs los van elkaar en voeg ze toe aan de soep en warm goed door.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Schep de soep in grote diepe borden, serveer met brood en garneer met verse peterselie en olijfolie.

Tip: Als je gedroogde bonen gebruikt week je ze een nacht in water en moeten de bonen langer koken.

Ingredienten

4
Personen

Bruine bonensoep met gepofte paprika

  • 3 teentjes knoflook
  • 3 sjalotjes
  • 2 rode paprika's
  • 0.5 winterpeen
  • 0.5 knolselderij
  • 1 groene spaanse peper
  • zonnebloemolie
  • 1 el tomatenpuree
  • 200 ml rode wijn
  • 200 g bruine bonen uit pot
  • 1 bosje peterselie
  • 2 takjes rozemarijn
  • 500 g voorgekookte spareribs
  • zout
  • versgemalen peper
  • 4 sneetjes volkoren brood
Geef je waardering
0