Bruidskussen

1
Gemiddeld

Bereidingswijze

1 uur en 30 minuten kooktijd
4 uur en 30 minuten totale tijd

Champagnecrèmeux
Vet de bakvorm in en bestuif met poedersuiker. Week de gelatine in koud water. Breng de champagne aan de kook. Klop de eidooiers met de suiker los en schenk al roerend de kokende champagne erop. Schenk het mengsel terug in de pan en gaar al roerend zonder te koken. Haal de pan van het vuur, los de gelatine erin op en laat het mengsel afkoelen tot handwarm. Roer de boter erdoor. Giet de crèmeux in de bakvorm en laat circa 3 uur opstijven in de vriezer. 

Biscuit
Verwarm de oven voor op 180 ºC.
 Smelt de boter en splits de eieren. Klop de eiwitten met de helft van de suiker tot stijve pieken. Klop de eidooiers met de resterende suiker au bain-marie schuimig en lobbig. Spatel de luchtige eidooiers door het eiwit en voeg de bloem en de boter toe. Vet de bakvorm in en bekleed met bakpapier. Verdeel het beslag over de bakvorm. Bak het biscuit in circa 35 minuten goudbruin en gaar. Laat het biscuit afkoelen.

Snijd het biscuit horizontaal doormidden. Leg de champagnecrèmeux tussen de biscuitplakken. Zet de cake in de vriezer tot de marsepein klaar is. Klop de slagroom met de suiker stijf. Snijd de hoeken van de cake schuin naar beneden af zodat de vorm van een kussen ontstaat.

Roze marsepein
Meng het bietensap met de bietenpoeder tot een papje en meng door de witte marsepein. Kneed goed door tot de marsepein egaal roze van kleur is. Rol de marsepein dun uit. Rol er met de reliëfroller overheen. Bestrijk de koude taart rondom met een laagje slagroom en bekleed de taart met de roze marsepein.

Gele marsepein
Meng de kurkuma met een beetje water tot een papje en meng door de witte marsepein. Kneed goed door tot de marsepein egaal geel van kleur is. Maak van de marsepein met behulp van de knoflookpers 4 kleine kwastjes. Zet de kwastjes tegen de hoeken van de taart. Maak vier kleine bolletjes van de roze marsepein en druk deze aan de bovenkant van de kwastjes. Rol van 2 kleine stukjes gele marsepein ‘trouwringen’. Versier de ringen met het bladgoud. Verdeel de resterende marsepein in 2 pillen. Rol elke pil uit tot 2 slierten en draai deze slierten in elkaar tot een wokkelvorm. Zet de slierten rondom het bruidskussen om de kwastjes met elkaar te verbinden. 

Ingredienten

1
Porties

Champagnecrèmeux

  • 3 blaadjes gelatine
  • 300 ml champagne
  • 5 eidooiers
  • 4 el suiker
  • 150 g roomboter

Biscuit

  • 90 g roomboter
  • 6 eieren
  • 175 g suiker
  • 150 g bloem
  • 300 g slagroom
  • 60 g suiker

Roze marsepein

  • 800 g marsepein
  • 1 mespuntje bietenpoeder
  • scheutje bietensap

Gele marsepein

  • 500 g marsepein
  • 1 tl kurkuma
  • scheutje water
  • 3 el honing

Extra nodig

  • 2 vierkante bakvormen van 21 x 21 cm
  • poedersuiker om te bestuiven
  • boter om in te vetten
  • bakpapier
  • reliëfroller
  • knoflookpers
  • bladgoud
Geef je waardering
1