Deze brownies moet je proberen. Ze zijn zoet, smeuïg en erg lekker. Ideaal om uit te delen.

Miljuschka Witzenhausen

Ingredienten

5
Personen

Brownie

  • 125 g pure chocolade
  • 100 g zachte boter
  • 2 eieren
  • 150 g suiker
  • 250 ml melk
  • 75 g zelfrijzend bakmeel
  • 10 g cacaopoeder
  • zout

Fudge

  • 1 blikje gecondenseerde melk
  • 100 g ongezouten roomboter
  • 150 g lichtbruine basterdsuiker
  • 2 tl vanille-extract

Marshmallow fluff

  • Vier eiwitten (medium)
  • 300 g suiker
  • 100 ml water
  • 1 el honing
  • 1 scheutje azijn
  • vanille-extract

Extra nodig

  • muffinvormpjes
  • muffintray
  • bakblik 15x20
  • spuitzak met glad spuitmondje nummer 10

Bereidingswijze

Totale tijd: 1 uur en 30 minuten

Brownie 
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Smelt de chocolade au bain-marie en roer de boter erdoor. Klop in een kom de eieren en de suiker schuimig en roer de melk erdoor. Meng in een andere kom het zelfrijzend bakmeel met de cacao en zout. Roer dit mengsel eerst door het eimengsel en dat vervolgens met de gesmolten chocolade. Verdeel het beslag over de muffinvormpjes. Bak de brownies in de oven in 40-50 minuten gaar. 

Fudge 

Stap 1: 
Voeg alle ingrediënten toe aan een pan. Verwarm op laag vuur tot de boter is gesmolten en de suiker is opgelost. Zet daarna het vuur iets hoger. Laat het mengsel zachtjes borrelen voor 8-10 minuten. Blijf goed doorroeren zodat het niet aanbrandt.  

Stap 2: 
Haal de pan van het vuur en laat even afkoelen. Roer daarna nog even 5 minuten door zodat het dikker wordt. De fudge is goed wanneer het niet meer van de spatel loopt. Stort uit over een bakblik bekleed met bakpapier. Laat volledig afkoelen en snijd dan in kleine blokjes. Verdeel de blokjes fudge vormpjes en druk zachtjes in de brownie. 

Marshmallow fluff 

Stap 1: 
Verwarm de helft van de eiwitten au-bain-marie met 200 g suiker tot ze 50 ºC zijn. Klop de verwarmde eiwitten met de overige eiwitten tot stijve pieken.  

Stap 2: 
Mix in een steelpan de overige 100 g suiker met het water, de honing en het scheutje azijn. Breng het mengsel aan de kook en draai het vuur tot halfhoog en laat doorkoken tot het tussen totdat het tussen de 110 en de 116 ºC is. Je mag dit mengsel niet roeren.   

Tip: 
Haal tijdens het kookproces met een nat kwastje langs de rand van de pan om eventuele kristallen te voorkomen. 

Stap 3: 
Laat de siroop iets afkoelen. Voeg voorzichtig de siroop toe aan het eiwit terwijl de mixer draait. Blijf draaien totdat de massa is afgekoeld. Voeg eventueel vanille-extract toe naar smaak. 

Stap 4: 
Doe de marshmallow fluff in een spuitzak met een glad spuitmondje en spuit dotjes op de brownies met fudge. 

 

Geef je waardering

2
STICKY BROWNIE
STICKY BROWNIE 1