De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

brownies met fudge en marshmallow fluff

Deze brownies moet je proberen. Ze zijn zoet, smeuïg en erg lekker. Ideaal voor op een feestje.

90 min voorbereidingstijd
STICKY BROWNIE

Een recept van

Miljuschka Witzenhausen

miljuschka witzenhausen aan de kust

Deze brownies moet je proberen. Ze zijn zoet, smeuïg en erg lekker. Ideaal om uit te delen.

Bereidingswijze

Brownie
1) Verwarm de oven voor op 180 ºC.

2) Neem een kleine steelpan en doe hier een dun laagje water in. Breek de chocola in stukjes en doe in een hittebestendige kom. Voeg de boter hier aan toe en smelt de twee samen au bain-marie.

3) In de mengkom van de keukenmachine doe je de eieren en de suiker samen en deze klop je tot het volume toeneemt en het een lichtgele massa wordt. Voeg de melk toe.

4) In een andere kom mix je de bloem, bakpoeder, cacao en het zout. Voeg dit toe aan je beslag in de kom en mix het even door met een spatel. Giet nu de gesmolten chocola/boter mix erbij en meng dit met een spatel tot het een geheel vormt.

5) Doe de muffinpapiertjes in een muffinblik en verdeel het beslag hierover. Bak de brownies in 30-40 minuten gaar.

Fudge
1) Om de fudge te maken is echt niet ingewikkeld. Je voegt eenvoudigweg alle ingredienten toe aan een steelpannetje. Zet dit op laag vuur op en laat de suiker oplossen en de boter smelten. Roer af en toe even door.

2) Zodra het een gesmolten geheel is zet je het vuur hoger en je laat je fudgemengsel borrelen voor 8-10 minuten. Zorg dat het niet aanbrandt!

3) Haal nu de pan van het vuur en laat het mengsel onder af en toe roer afkoelen. Als het zo dik is dat het aan de lepel blijft kleven is het goed. Bekleed nu een bakblik van 20x 25 cm met bakpapier en stort het hier in. Strijk eventueel glad aan de bovenkant.

4) Laat de fudge helemaal afkoelen en snijd het dan in kleine blokjes. Verdeel de blokjes fudge over de brownies en druk ze er een beetje in vast.

Marshmallow fluff
1) Voor het maken van de marshmallows verwarm je 2 van de eiwitten au bain-marie met 200 g van de suiker. Gebruik een suikerthermometer om zeker te zijn dat de temperatuur tot 50˚ komt.

2) Meng nu de warme en de koude eiwitten in de kom van de mixer en klop ze tot stijve pieken.

3) In een pannetje voeg je de rest van de suiker (100 gram) samen met water, honing en een scheutje azijn. Dit breng je nu aan de kook op niet al te hoog vuur. Zorg dat het suikermengsel op een temperatuur uitkomt die tussen de 110˚C en de 116˚C ligt. Uiteraard maak je hierbij weer gebruik van de suikerthermometer. Let op dat je niet roert. Zodra ja gaat roeren gaat het mengsel kristaliseren.

4) Heb je suiker die aan de randen van je pannetje plakt, haal die dan met een nat kwastje van de zijkanten af.

5) Haal nu de siroop van het vuur en laat het een beetje afkoelen. Zet je keukenmachine met het eiwit weer aan op laag temperatuur en giet terwijl de machine draait langzaam de hete siroop erbij. Laat de machine net zolang draaien tot alles weer is afgekoeld.

6) Je kunt je marshmallow fluff nu in een spuitzak doen en versier hier de brownies mee.

Miljuschka gaat opnieuw op reis en deze keer laat ze de wondere wereld zien van het bakken. En extra leuk: ze laat zien dat ook jij thuis heel simpel een heerlijk baksel uit de oven kan toveren.

 

Bak met Miljuschka

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker