Pekelkruiden
- Vijzel het korianderzaad met het mosterdzaad, venkelzaad, gemberpoeder, gerookt paprikapoeder, chilipoeder, kaneelstokje, kruidnagels, jeneverbessen, steranijs, gedroogde tijm, gedroogde dille, szechuanpeperkorrels, pimentkorrels, peperkorrels, citroengraspoeder en laurierblaadjes.
- Rooster de specerijen in en droge pan.
- Breng een pan met het water aan de kook.
- Voeg de zout, pekelzout en suiker toe aan de pan en roer tot het opgelost is.
- Pel de knoflook en voeg samen met het kruidenmengsel toe aan de pan.
- Laat het pekelbad circa 2 uur koud worden in de koelkast.
Pastrami
- Leg de brisket onder in het pekelbad.
- Zorg dat het vlees helemaal is ondergedompeld, door er bijvoorbeeld borden op te zetten.
- Dek af met plasticfolie. Laat het vlees drie tot vijf dagen pekelen in de koelkast.
- Haal de brisket uit het pekelbad. Spoel het vlees goed af.
- Dep het vlees droog me een schone doek.
- Meng het venkelzaad, paprikapoeder en korianderkorrels met elkaar.
- Wentel de bisket door de specerijen.
Geen rookoven?
- Verwarm de oven voor op 80˚C.
- Bak de brisket in circa 2uur rosé.
- Als je een kernthermometer gebruikt moet de kern circa 65˚C zijn.
Mierikswortelmayonaise
- Klop de azijn met de mosterd en de eidooiers romig. Maak op smaak met een beetje zout en peper.
- Voeg al kloppend, druppelsgewijs de olie toe. Als je dit te snel doet gaat de mayonaise schiften. Neem dus je tijd en klop stevig door tot de mayonaise vol en romig is.
- Meng de mayonaise met de mierikswortel.
Broodje pastrami
- Verwarm het grillgedeelte van de oven.
- Snijd pastrami in dunne plakken.
- Beleg met de pastrami,zuurkool en belegen kaas. Dek af met een boterham.
- Gril het broodje circa 4 minuten tussen een grilplaat tot de kaas gesmolten is.
- Besmeer de boterhammen met de mayonaise.
- Snijd de augurken in dunne plakjes en serveer bij het broodje pastrami.
Tip: heb je thuis een rookoven? Rook dan de pastrami enkele uren.
0 reacties