De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

broodje gerookte makreel

Een heerlijk broodje makreel zoals je die in Istanbul kunt krijgen!

20 min kooktijd
Broodje gerookte makreel

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Verwijder de kop, het vel en de staarten van de makrelen en pluk de vis zodat er geen graten meer in zitten. Leg de stukken vis op een bakplaat en verwarm ze circa 6 minuten op 170 °C in de heteluchtoven. Maak een saus van yoghurt, citroensap, olijfolie en peper. Snijd de ui in ringen en de tomaat en komkommer in plakken.Hak de peterselie. Snijd het brood in plakken en beleg het met de saus, blaadjes sla, komkommer, tomaat, makreel, ui, peper en peterselie.

Dit recept komt uit de aflevering over Istanbul van het programma The Taste of Life Travel.

In The Taste of Life Travel maakt Rudolph van Veen culinaire ontdekkingsreizen. Rudolph neemt je mee naar prachtige plekken over de hele wereld, zoals Florence, New York, Malta, Stockholm en ons eigen Nederland. Op zijn reizen laat hij zich inspireren door lokale gebruiken en culinaire geheimen en creëert hij eigen variaties op deze wereldgerechten, zodat jij ze kunt bereiden in je eigen keuken. 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker