De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Broodje costoletta alla Milanese

Snijd het bot van de koteletten. Leg de kalfskoteletten tussen 2 stukken slagersfolie en sla ze plat met een vleeshamer of de platte kant van een koksmes. Halveer ze.
Rasp de schil van de citroen.
Scheur het brood in stukken en doe samen met de oregano, de salie en de citroenrasp in de keukenmachine. Draai tot fijn broodkruim.
Schep het broodkruim in een diep bord.
Kluts de eieren in een tweede diep bord. Breng op smaak met zout en peper.
Strooi de bloem in een derde diep bord.

25 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Broodje costoletta alla Milanese

Bereidingswijze

  • Snijd het bot van de koteletten. Leg de kalfskoteletten tussen 2 stukken slagersfolie en sla ze plat met een vleeshamer of de platte kant van een koksmes. Halveer ze.
  • Rasp de schil van de citroen.
  • Scheur het brood in stukken en doe samen met de oregano, de salie en de citroenrasp in de keukenmachine. Draai tot fijn broodkruim.
  • Schep het broodkruim in een diep bord.
  • Kluts de eieren in een tweede diep bord. Breng op smaak met zout en peper.
  • Strooi de bloem in een derde diep bord.
  • Wentel de kalfskoteletten door de bloem en schud de overtollige bloem eraf. Wentel de kalfskoteletten vervolgens door het ei en daarna door het broodkruim. Herhaal het paneren in het ei en het broodkruim nog een keer.
  • Verhit een klont boter en wat olijfolie in een grote koekenpan en bak de koteletten in circa 6 minuten om en om goudbruin.
  • Snijd de ciabatta’s open.
  • Beleg de ciabatta’s met de koteletten.

Vanuit Amsterdam kookt Roberta Pagnier de modern Italiaanse keuken. Haar inspiratie haalt ze uit Rome, waar ze elke aflevering de couleur locale opsnuift, proeft, ruikt en voelt. Ze ontmoet allerlei mensen en stuit op culinaire schatten. Dit brengt ze terug naar haar eigen keuken waar ze laat zien dat de Italiaanse keuken meer is dan alleen pasta en pizza.

Miniatuurvoorbeeld

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.