Verwarm de oven voor op 180ºC. Meng het volkorenmeel met bakpoeder, zout en peper. Mix in een andere kom de karnemelk, eieren en olijfolie. Roer beide mengsels door elkaar tot een egaal beslag. Rasp de kaas en snijd de topjes van de tuinkers. Roer de kaas en de tuinkers door het beslag. Zet de cupcakevormpjes in de cupcaketray en vul ze voor driekwart met het beslag. Bak de cupcakes in de oven in circa 25 minuten gaar.
Bolognesesaus
Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook fijn. Halveer de chilipeper en verwijder eventueel de zaadlijsten. Snijd de chilipeper in stukjes. Snijd de tomaten in blokjes. Verhit in een pan een scheutje olijfolie en fruit de ui, knoflook, chilipeper en tomatenpuree. Pluk de oregano, voeg samen met de tomatenblokjes, suiker en groentebouillon toe. Breng aan de kook en laat de saus circa 15 minuten zachtjes koken. Breng op smaak met zout en peper.
Garneren
Zet de oven op de grillstand. Schep op elke cupcake een lepel saus en bestrooi met de geraspte kaas. Zet de cupcakes nog circa 3 minuten in de oven om te gratineren. Haal de cupcakes uit de oven en garneer de cupcakes met de oregano.
35 min (voor)bereidingstijd
Met een account kan je dit recept beoordelen. Log in of maak een account aan.
0 reacties