- Maal de tarwebiscuits fijn in de keukenmachine of doe ze in een plastic zak en sla ze met een deegroller fijn.
- Smelt de boter.
- Bekleed een taartvorm van 24 cm met bakpapier. Meng in de vorm de gesmolten boter, amandelmeel en gemalen biscuits. Druk het mengsel aan zodat je een stevige bodem krijgt. Zet tot gebruikt weg in de koelkast.
- Verwarm de oven voor op 160 °C.
- Borstel de citroen of limoen schoon.
- Rasp de schil van de citroen of limoen en pers het sap eruit.
- Meng de maïzena met 2 eetlepels slagroom totdat er een soort papje ontstaat.
- Doe de roomkaas in de keukenmachine of in een schaal en roer de kaas luchtig en glad.
- Voeg daarna een voor een de eieren toe. Wanneer deze zijn opgenomen voeg je de suiker, slagroom, maïzenapapje en smaakmakers toe.
- De bosbessen moeten met liefde door het roomkaas worden geschept. Anders heb je een blauwe kaasmassa en kapotte bessen.
- Zet een uur en tien minuten in de oven.
- Laat de taart met de deur nog op een kiertje in de oven staan totdat ie helemaal is afgekoeld. Dit kan bijvoorbeeld uitstekend ’s nachts. Maar je kan de taart ook 4 uur in de koelkast zetten.
0 reacties