Bolu pretu van Jandino Asporaat

18
Gemiddeld

Bereidingswijze

1 uur en 30 minuten kooktijd
3 uur en 30 minuten totale tijd

Verwarm de oven voor op 150 ºC . Snijd de vijgen en dadels fijn. Was de citroen en sinaasappel en snijd ze in vieren Kook de vijgen, dadels, citroen, sinaasappel, krenten, rozijnen, pruimen en water circa 1 uur op laag vuur. Verwijder de sinaasappel en citroen. Pureer de inhoud van de pan in een keukenmachine met de brandy en cognac en schenk de massa in een kom.

Mix de eieren met de basterdsuiker zo luchtig mogelijk. Smelt de boter en hak de noten. Meng de noten, cacaopoeder, boter, bloem, bakpoeder, aardbeienjam, koffie en een snufje zout door het beslag en roer de eidooiers erdoor. Vet een taartvorm in en leg op de bodem ingevet bakpapier. Schenk het beslag in de vorm en bak de taart in circa 2 uur gaar.

Ingredienten

8
Personen

Bolu Pretu

  • 100 g gedroogde vijgen
  • 100 g gedroogde dadels zonder pit
  • 1 citroen
  • 1 sinaasappel
  • 100 g krenten
  • 100 g rozijnen
  • 100 g gedroogde pruimen
  • 200 ml water
  • 250 ml brandy
  • 250 ml cognac
  • 4 eieren
  • 40 g witte basterdsuiker
  • 60 g bruine suiker
  • 100 g roomboter
  • 50 g walnoten
  • 50 g cashewnoten
  • 30 g pinda's
  • 2 tl cacaopoeder
  • 100 g bloem
  • 7 g bakpoeder
  • 1 el aardbeienjam
  • 2 tl oploskoffie
  • 50 ml koffie
  • 1 snufje zout

Extra nodig

  • keukenmachine
Geef je waardering
18