De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

bimi met venkelzaad

Op zoek naar een bijgerect? Deze combinatie móet je proberen. Bimi met knoflook en venkelzaad. 

10 min voorbereidingstijd
Bimi met venkelzaad van Bibi's Bijgerechten.

Een recept van

Bibi Loomans

Bibi horizontaal

"De geur die van dit gerecht afkomt is zo ongelofelijk lekker. De zachte, anijsachtige geur van van venkelzaad paart perfect bij de rijke geur van de knoflook. Dit bijgerecht maakt jouw diner he-le-maal compleet!"

Bereidingswijze

Bimi met venkelzaad

  1. Halveer de bimi en snijd de knoflook in dunne plakjes.

  2. Kook de bimi in 4 minuten beetgaar. Draai het vuur uit, maar giet nog niet af.

  3. Verhit een scheut olijfolie in een grote koekenpan. Fruit de knoflook, venkelzaad en chilivlokken tot ze beginnen te geuren.

  4. Voeg de bimi rechtstreeks met behulp van een tang toe aan de koekenpan en bak nog 5 minuten mee op middelhoog vuur.

    De bimi zal, doordat je die niet laat uitlekken, nog een beetje nat zijn en dat is juist goed. Hierdoor stooft de bimi in de koekenpan.

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker