De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Biefstukrolletjes met asperges en oosterse grillsaus

Verwarm de oven voor op 200 ºC.

Ovengroente
Borstel de aardappels schoon en snijd in parten. Pel en hak de knoflook grof. Schil en snijd de wortel in grove stukken. Verdeel de aardappels, wortel en de kerstomaatjes in een ovenschaal en besprenkel met olijfolie en komijn. Pof de groente en aardappels circa 1 uur.

30 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
https://www.youtube.com/watch?v=RIQB_2r48O0

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 ºC.

Ovengroente
Borstel de aardappels schoon en snijd in parten. Pel en hak de knoflook grof. Schil en snijd de wortel in grove stukken. Verdeel de aardappels, wortel en de kerstomaatjes in een ovenschaal en besprenkel met olijfolie en komijn. Pof de groente en aardappels circa 1 uur.

Oosterse grillsaus
Halveer de rode peper in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de peper in halve ringen. Pel en snipper de ui. Verhit een scheutje olie in een pan en fruit de ui, rode peper (naar smaak) en komijn circa 2 minuten. Voeg de ketjap, tomatenketchup en de suiker toe. Kook de saus circa 10 minuten op laag vuur en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Biefstukrolletjes
Verwijder circa 2 centimeter van de onderkant van de asperges. Snijd de asperges door en blancheer in circa 2 minuten. Spoel koud en dep droog. Snijd de biefstuk in dunne plakjes. Leg de plakjes uit, leg daarop enkele asperges en rol op. Bind vast met een stukje keukentouw. Verhit een grillpan. Bestrijk de biefstukrolletjes met olie en gril ze circa 2 minuten om en om. Let hierbij op dat het slagerstouw niet in contact komt met open vuur. Serveer de biefstukrolletjes met de Oosterse grillsaus en de gepofte groente.

Tip
Je kunt in plaats van 480 gram biefstuk aan stuk ook biefstuk in dunne plakjes van 40 gram per stuk gebruiken.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.