De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

berliner bollen

30 min voorbereidingstijd
60 min (voor)bereidingstijd
Berliner bollen

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Deeg
Verwarm de melk tot deze lauw is. Maak een kuiltje in de bloem, strooi een snufje zout over de rand van de bloem. Meng in het kuiltje de melk, gist, suiker en de eieren. Kneed tot een egaal deeg. Vorm bollen ter grote van circa 7 centimeter doorsnede. Laat het deeg circa 1 uur rijzen op een met bakpapier beklede bakplaat.

Verwarm de olie voor tot circa 180 ºC. Bak de bollen om en om goudbruin en gaar. Laat ze uitlekken en rol ze door de suiker.

Vulling
Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Breng in een pan de melk met het vanillemerg en de helft van de suiker aan de kook. Roer de eidooiers met de rest van de suiker los en roer de bloem erdoor. Meng een scheutje melk door het eimengsel, schenk terug in de pan en roer goed door. Breng de banketbakkersroom aan de kook en gaar op laag vuur circa 5 minuten. Laat de banketbakkersroom afgedekt met plasticfolie afkoelen.

Schep de vulling in de een spuitzak met een gladde spuitmond. Snijd de bollen open en bestrijk ze met frambozenjam. Spuit de vulling in de bollen en bestrooi met poedersuiker.

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker