Smelt de boter in een pan, meng met de olie en zet apart. Maal het griesmeel, bloem, water, gist, bakpoeder, zout en de suiker 1 minuut in een blender. Laat het beslag 1 uur afgedekt in een kom rusten en rijzen.
Schep een pollepel van het beslag in een koude antiaanbakpan en laat het beslag op laag vuur gaar worden. Je zult zien dat er ‘duizend gaten’ verschijnen.
Als het beslag aan de bovenkant droog (en dus gaar) is, is de beghrir klaar. Spoel de pan af met koud water, droog af en begin opnieuw. Bestrijk de beghrir met een beetje van het boter-oliemengsel om uitdroging te voorkomen en om extra smaak toe te voegen.
beghrir (duizend-en–één-gatenpannenkoek)
Smelt de boter in een pan, meng met de olie en zet apart. Maal het griesmeel, bloem, water, gist, bakpoeder, zout en de suiker 1 minuut in een blender. Laat het beslag 1 uur afgedekt in een kom rusten en rijzen.
Schep een pollepel van het beslag in een koude antiaanbakpan en laat het beslag op laag vuur gaar worden.

Meld je aan en praat mee