De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

beef ribs met polenta van de bbq

In Buitengewoon BBQ laat Pitmaster X zien hoe je deze lekkere beef ribs met polenta maakt.

40 min voorbereidingstijd
240 min wachttijd
Beef ribs met polenta van de BBQ

Een recept van

Roel Westra

Roel

"Waar moet je op letten bij het kopen van beef ribs? Ik kijk voornamelijk of de kleur van het vlees mooi donkerrood is en of het vlees een goede vetdooradering heeft. Dit houdt in dat zodra het vlees gaar is deze heerlijk mals en sappig is." 

Bereidingswijze

Beef ribs

  1. Snijd de beef ribs in losse stukken. Bestrooi ze met de barbecuekruiden. 

  2. Bereid de barbecue voor op indirect grillen met brandy rookhout. Rook de ribs circa 2 uur op 120 °C.

  3. Snijd de uien, wortelen en bleekselderij. 

  4. Verhit olijfolie in de Dutch oven en bak de groente voor 5 minuten. Voeg de tomatenpuree toe en bak 2 minuten mee. Voeg daarna de bloem toe en bak 1 minuut.  

  5. Doe de beef ribs in de Dutch oven en voeg het bier toe tot ze net onderstaan. Laat circa 2 uur zachtjes sudderen met de deksel op de pan.

  6. Serveer de beef ribs met de romige polenta en een lepel van de groentesaus. Lekker met een gerookte-bietencarpaccio. 

Polenta

  1. Breng de kippenbouillon aan de kook. Voeg de polenta toe en kook circa 3 minuten gaar. Roer regelmatig.  

  2. Rasp de Parmezaanse kaas. Voeg toe aan de polenta samen met de mascarpone en de boter. Blijf goed roeren tot het een romig geheel is.  

Start de zomer in vuur en vlam. In dit gloednieuwe programma leert bbq-expert Roel Westra, beter bekend als Pitmaster X, je alles wat je nog niet wist over het koken op de BBQ. 

BuitenGewoonBBQ

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker