De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

gerookte-bietencarpaccio

Pitmaster X legt in Buitengewoon BBQ uit hoe je deze prachtige bietencarpaccio maakt. 

20 min voorbereidingstijd
20 min wachttijd
Gerookte-bietencarpaccio

Een recept van

Roel Westra

Roel

"Om de pistachepesto extra lekker te maken voeg ik een speciaal ingrediënt toe: daslook. Het zijn blaadjes en ze proeven naar knoflook. Het smaakt heel krachtig en dat maakt het zo lekker."

Bereidingswijze

Gerookte-bietencarpaccio 

  1. Leg de voorgekookte bieten op het rooster van de barbecue met indirecte hitte. Voeg een stukje rookhout toe en rook circa 20 minuten. Laat daarna afkoelen.

  2. Snijd de bieten in dunne plakjes met een mandoline.Leg de plakjes biet dakpansgewijs op een bord. 

  3. Vorm een bolletje van rucola en leg in het midden.  

  4. Verkruimel de geitenkaas en hak de pistachenoten. Verdeel over de bietencarpaccio. Garneer met een lepel pistachepesto. 

  5. Voeg eventueel eetbare bloemen toe.

Pistachepesto

  1. Rooster de pistachenoten in een hete pan tot ze lichtbruin zijn.

  2. Rasp de Parmezaanse kaas.

  3. Maal de pistachenoten met rucola, Parmezaanse kaas, daslook en olijfolie tot een gladde pistachepesto.

Start de zomer in vuur en vlam. In dit gloednieuwe programma leert bbq-expert Roel Westra, beter bekend als Pitmaster X, je alles wat je nog niet wist over het koken op de BBQ. 

BuitenGewoonBBQ

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

4 reacties

Als je geen daslook hebt wat dan te gebruiken
Maria Kooi
20-05-2025
Hi!

Als je geen daslook hebt dan kan je het groene gedeelte van 1 lente-ui gebruiken. Of een kleine (of halve teen) knoflook met een half handje extra rucola.

Groeten,
Amber van 24Kitchen
24 kitchen
22-05-2025
Heel erg leuk om te maken! Hier heeft iedereen er van genoten.
Jeroen Berk
01-06-2025
Hi Jeroen,

Superleuk om te horen :)

Groeten,
Amber van 24Kitchen
24 kitchen
02-06-2025

Ook lekker