Gerookte-bietencarpaccio
-
Leg de voorgekookte bieten op het rooster van de barbecue met indirecte hitte. Voeg een stukje rookhout toe en rook circa 20 minuten. Laat daarna afkoelen.
-
Snijd de bieten in dunne plakjes met een mandoline. Leg de plakjes biet dakpansgewijs op een bord.
-
Vorm een bolletje van rucola en leg in het midden.
-
Verkruimel de geitenkaas en hak de pistachenoten. Verdeel over de bietencarpaccio. Garneer met een lepel pistachepesto.
-
Voeg eventueel eetbare bloemen toe.
Pistachepesto
-
Rooster de pistachenoten in een hete pan tot ze lichtbruin zijn.
-
Rasp de Parmezaanse kaas.
-
Maal de pistachenoten met rucola, Parmezaanse kaas, daslook en olijfolie tot een gladde pistachepesto.
4 reacties
Als je geen daslook hebt dan kan je het groene gedeelte van 1 lente-ui gebruiken. Of een kleine (of halve teen) knoflook met een half handje extra rucola.
Groeten,
Amber van 24Kitchen
Superleuk om te horen :)
Groeten,
Amber van 24Kitchen