Basismix voor kimchi

4
Gemiddeld

Bereidingswijze

45 minuten totale tijd

Dit recept is afkomstig uit Basisboek Korea van Caroline Hwang & Gottmer Uitgevers. 

Met deze basismix voor kimchi kun je zo’n beetje alle soorten kimchi maken. De uiteindelijke kimchi krijgt een fellere en rodere kleur als je de mix na het mengen 1 uur in de koelkast laat staan. 

Breng 100 ml water in een pan aan de kook en klop het kleefrijstmeel er langzaam door. Neem de pan van het vuur en laat afkoelen. Voeg de overige ingrediënten toe en meng alles goed. Gebruik de mix meteen of zet hem als je tijd hebt nog 1 uur in de koelkast. De mix is 2 weken houdbaar in de koelkast.

Ingredienten

5
Porties

  • 1 kleine rode chilipeper, steeltje verwijderen en met zaadjes en zaadlijsten gepureerd
  • 0,5 fuji-appel of nashipeer, geschild en gepureerd
  • 1 el gezouten, gefermenteerde garnalen (of vissaus)
  • 2 el geperste knoflook
  • 1,5 el vers geraspte gember
  • 6 bosuitjes, fijngehakt
  • 30 g gochugaru (Koreaanse chiliflakes)
  • 25 g kleefrijstmeel
  • 1 el vissaus
  • 1 tl kristalsuiker
Geef je waardering
4