De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Barbacoa van jackfruit

Barbacoa is een traditioneel stoofgerecht uit de Mexicaanse keuken. Dit recept is een veganistische twist met jackfruit.

30 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Barbacoa van jackfruit

Een recept van

Barbacoa, Mexicaans voor barbecue, is een traditioneel stoofgerecht uit de Mexicaanse keuken. Met de kruidenpasta van Fairtrade Original maak je het klassieke gerecht met veganistische twist door jackfruit te gebruiken.

Bereidingswijze

Stap 1:
Snijd de ui in halve ringen en de groene paprika in reepjes. Verwarm de olie in een braadpan en bak hierin de rode ui kort samen met de groene paprika. Spoel de jackfruit af en laat uitlekken. Doe de stukjes jackfruit in de pan en bak ongeveer 2 minuten al roerend mee.

Stap 2:
Voeg de barbacoa kruidenpasta toe en roer goed door. Blus het geheel af met 250 ml gekookt water en laat de barbacoa ongeveer 20 minuten sudderen.  

Stap 3:
Duw de stukjes jackfruit met een houten lepel uit elkaar zodat er een soort ‘draadjesvlees’ ontstaat. Laat de maïs uitlekken, voeg toe en warm even door.

Stap 4:
Snijd de rode paprika en lente-ui in dunne reepjes en hak de kruiden. Verwarm de tortilla’s en verdeel hierover de jackfruit barbacoa. Garneer het geheel af met de reepjes rode paprika, de lente-ui en gehakte kruiden.

Stap 5:
Serveer eventueel met  zoetzure rode ui en een mangosalsa.

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.