Barbacoa, Mexicaans voor barbecue, is een traditioneel stoofgerecht uit de Mexicaanse keuken. Met de kruidenpasta van Fairtrade Original maak je het klassieke gerecht met veganistische twist door jackfruit te gebruiken.

Ingredienten

4
Personen

  • 2 el olijfolie
  • 1 rode ui
  • 1 groene paprika
  • 2 blikken jackfruit van Fairtrade Original
  • 1 pakje Mexicaanse Barbacoa kruidenpasta van Fairtrade Original
  • 250 ml kokend water
  • 300 g maïs uit blik
  • 1 rode paprika
  • 4 lente-uien
  • 15 g verse peterselie of koriander
  • 8 kleine tortillas

Optioneel

  • 4 el zoetzure rode ui
  • mangochutney

Bereidingswijze

Totale tijd: 30 minuten

Stap 1:
Snijd de ui in halve ringen en de groene paprika in reepjes. Verwarm de olie in een braadpan en bak hierin de rode ui kort samen met de groene paprika. Spoel de jackfruit af en laat uitlekken. Doe de stukjes jackfruit in de pan en bak ongeveer 2 minuten al roerend mee.

Stap 2:
Voeg de barbacoa kruidenpasta toe en roer goed door. Blus het geheel af met 250 ml gekookt water en laat de barbacoa ongeveer 20 minuten sudderen.  

Stap 3:
Duw de stukjes jackfruit met een houten lepel uit elkaar zodat er een soort ‘draadjesvlees’ ontstaat. Laat de maïs uitlekken, voeg toe en warm even door.

Stap 4:
Snijd de rode paprika en lente-ui in dunne reepjes en hak de kruiden. Verwarm de tortilla’s en verdeel hierover de jackfruit barbacoa. Garneer het geheel af met de reepjes rode paprika, de lente-ui en gehakte kruiden.

Stap 5:
Serveer eventueel met  zoetzure rode ui en een mangosalsa.

Geef je waardering

40
Barbacoa van jackfruit
Barbacoa van jackfruit