Bananen-pindacake

10
Makkelijk

Bereidingswijze

70 minuten totale tijd

Verwarm de oven voor op 170 ºC.
Klop de eieren met de suiker luchtig tot de suiker helemaal is opgelost. Prak de bananen en meng met het ei. Meng de bloem met bakpoeder, kaneel- en gemberpoeder en spatel door de bananenmassa. Smelt de boter en spatel door het beslag. Vet het cakeblik in en beleg met een stukje bakpapier. Schep het cakebeslag in het cakeblik. Bestrooi de cake met de pinda’s en bak in circa 1 uur en 10 minuten gaar.

Fondant
Meng het eiwit met de poedersuiker tot een egale massa. Meng de helft van de fondant met de cacaopoeder.

Cornetje
Knip uit bakpapier een rechthoekige rechthoek. Vouw de lange punt onder de afgeknipte zijde zodat er een soort pijltje ontstaat. Vouw de punt om je hand en vouw het uiterste puntje naar binnen, om hem vast te zetten.

Schep de fondant in het cornetjes en spuit over de afgekoelde cake.

Ingredienten

1
Porties

Bananen-pindacake

  • 275 g lichtbruine basterdsuiker
  • 2 eieren
  • 2 bananen
  • 290 g bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl kaneelpoeder
  • 1 mespuntje gemberpoeder
  • 145 g boter
  • 100 g pinda's

Fondant

  • 1 eiwit
  • 200 g poedersuiker
  • 1 el cacaopoeder

Extra nodig

  • boter om in te vetten
  • cakeblik
  • bakpapier
Geef je waardering
10